Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Objavili fotografiju

Jeste li vidjeli ovog čovjeka? Policija nudi 50.000 kuna za informacije o ubojstvu Klice

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Policija je danas objavila kako daje nagradu od 50.000 kuna za korisnu informaciju koja bi ih mogla dovesti do ubojica Vinka Žuljevića Klice te fotografiju osobe koja bi mogla imati korisne informacije.

Klica je ubijen 3. svibnja 2015. oko 8 sati ujutro u Glavnoj ulici u zagrebačkim Sesvetama. Sve se dogodilo u neposrednoj blizini crkve, nakon mise. Žuljević se navodno, automobilom vraćao s mise kada su ga presreli atentatori na motociklima. Izvukli su ga iz automobila, izrešetali ga hicima iz vatrenog oružja i pobjegli s mjesta zločina. Početkom srpnja policija je objavila fotorobot osobe koje se dovodila u vezu s ubojstvom Klice. Radilo se o muškarcu u dobi između 30 i 35 godina, visokom oko 185 centimetara i svijetlo smeđe kose.

Pročitajte i ovo Na parkiralištu Doma zdravlja u Šestinama automobil naletio na pješakinju Jeste li što vidjeli? Policija moli svjedoke za pomoć: Automobil naletio na pješakinju u Šestinama Ilustracija Crna kronika Pritvoren zbog pokušaja ubojstva i zlouporabe droga kraj Poreča

Policija je ponudila 50.000 kuna nagrade za svaku korisnu informaciju. Objavili su i fotografiju osobe koja, napomenuli su, nije osumnjičenik, ali bi mogla imati korisne informacije o ubojstvu. Fotografija je sa snimke nadzorne kamere, no policija nije željela reći gdje je i kada snimljena.

Umirovljeni pukovnik Hrvatskog vijeća obrane Vinko Žuljević bio je pod istragom zbog sumnje da je umiješan u ratne zločine počinjene na području Bugojna 1993. godine. U ratu je bio zapovjednik Antiterorističke grupe 'Garavi' na području Bugojna, a nakon pada Bugojna u ljeto 1993. godine Klica se zajedno s pripadnicima postrojbe Garavi priključio Kažnjeničkoj bojni Mladena Naletilića Tute. Sudjelovanje u ratu je okončao kao pukovnik Hrvatskog vijeća obrane.

Ime Vinka Žuljevića Klice godinama se povezivalo sa zagrebačkom mafijom i Vjekom Sliškom, ali nikada mu ništa nije dokazano. Široj javnosti Klica je postao poznat tijekom suđenja za ubojstvo Veselina Marinova u kojem je oslobođen optužbi. Sud je zaključio da je Žuljević u Marinova, dugogodišnjeg tjelohranitelja zapovjednika Kažnjeničke bojne HVO-a Mladena Naletilića Tute, pucao u samoobrani.

U srpnju 2013. Klicu se u medijima povezivalo i s pokušajem iznude poznatog ugostitelja Nikole Bušljete, spominjao se kao jedan od suvlasnika zaštitarske tvrtke, koja je među ostalim surađivala sa Zagrebačkim holdingom.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene