Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Policajcu tri i pol godine zatvora za ranjavanje

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Policajac Zdravko Varzić (47) nepravomoćno je danas na zagrebačkom Županijskom sudu osuđen na tri i pol godine zatvora zbog pokušaja ubojstva Dubravka Beketića (42) s kojim se u rujnu prošle godine sukobio oko parkirališnog mjesta kod trgovačkog centra King Cross.

Osuđeni Varzić, koji se tri mjeseca prije sukoba s Beketićem vratio iz desetomjesečne mirovne misije u Afganistanu, ima pravo žalbe o kojoj odlučuje Vrhovni sud.

Pročitajte i ovo Ilustracija Ratni invalidi Doktor "liječio" mrtve ljude, a račune za to slao gradu: "Radilo se o osjetljivoj populaciji" Žrtva nasilja ide u zatvor na 2,5 godine Žrtva Damira Škare o konačnoj presudi za silovanje: "Pravda je nekako spora, ali je pravedna, dostižna"

Varzić je iz službenog pištolja u glavu ranio Beketića nakon sukoba oko parkirališnog mjesta. Bio je izvan službe, a odmah nakon ranjavanja priskočio je u pomoć svojoj žrtvi, što mu je, uz dosadašnje uzorno ponašanje, besprijekornu policijsku karijeru i sudjelovanje u Domovinskom ratu, uzeto kao olakotna okolnost.

Sudsko vijeće pod predsjedanjem Željka Horvatovića kao otegotnu okolnost navelo je činjenicu kako je riječ o policajcu višeg ranga od kojega se očekuje više samokontrole.

Varzić se branio da je sukob započeo Beketić te da je pištolj opalio slučajno. Priznao je da je imao metak u cijevi te da mu je to navika ostala iz Afganistana.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene