Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Tjera u plač

Pogledajte novo oružje hrvatskih policajaca!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatski policajci naoružali su se oružjem zbog kojeg bi i najtvrdokorniji kriminalci mogli briznuti u plač.

Kao sredstvo prisile od sad koriste i sprejeve punjene ljutom paprikom na koje nitko nije otporan. Oči, koža, nosnice, počinju peći i žariti.

Pročitajte i ovo Policija u Vukovaru, ilustracija Podignuta optužnica Optuženi napadači na skupinu djece u Vukovaru: Za četvoricu se traži produljenje istražnog zatvora, za petog mjera opreza, a šesti je u bijegu Nesreća kod Kanfanara - 2 kod Kanfanara FOTO Stravičan sudar u Istri: BMW se doslovno prepolovio, troje ozlijeđenih prevezeno u bolnicu

''Posljedice su kratkotrajne - do 30 minuta. Osoba bi trebala izbjegavati kontakt rukama s dijelovima tijela koji su tretirani tim sprejem i trebalo bi isprati sa dosta vode'', rekao je Vlado Haramija iz Službe za javni red i mir PUPG Rijeka.

Liječnici tvrde - od uporabe ovog spreja ne mogu ostati trajne posljedice. ''On ne spada u bojne otrove. Dakle relativno je bezazlen,  ali to nadraživanje zna biti i neugodno'', rekao je toksikolog dr.sc. Franjo Plavšić.

>>Zagreb: Policija uhvatila razbojnike koji su opljačkali 3 milijuna kuna iz pošti i banaka

Ovaj sprej već je nekoliko puta do sada upotrebljavan u praksi, uglavnom kod uspostavljanja narušenog javnog reda i mira, kao i kod uhićenja osoba.

''Nadam se da će ovo sredstvo pripomoći u radu policijskih službenika odnosno da će prilikom uporabe sredstava prisile smanjiti se štetne posljedice po građane'', rekao je Ivica Vrbaslija, policijski službenik za javni red i javna okupljanja PUPG.

I dok će ih prometni i temeljni policajci tek sada početi upotrebljavati - njihovi kolege iz Interventne već neko vrijeme koriste ove sprejeve.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene