Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Točio, a nije plaćao

Policajac ukrao gorivo vrijedno 10.000 kuna, evo kako je kažnjen

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Obzirom da nikada nije u jednom navratu ukrao više od 2000 kuna, policija to tretira kao sitnu krađu zbog čega ne podnose kaznenu prijavu protiv bivšeg djelatnika.

Ova vijesti bi uz crnu kroniku slobodno mogla biti u rubrici 'Vjerovali ili ne!'. Točio je gorivo, ali nije ga plaćao! Malo po malo, ukrao je gotovo 10 tisuća kuna benzina, ali nikada u jednom navratu više od 2000 kuna. Policija to tretira kao sitnu krađu, i ne podnosi kaznenu prijavu. Sigurno se pitate komu je palo na pamet ne plaćati natočeno gorivo? Odgovor je bivšem krim-policajcu!

Pročitajte i ovo Gorivo - 1 Neslužbeno Loša vijest za vozače: Sljedeći tjedan poskupljuje jedna vrsta goriva Ilustracija Materijalna šteta Više je osoba napalo sirotu ženu na autobusnoj stanici u Zagrebu: Ukrali su joj ruksak

Došao bi na benzinsku postaju, u osobni automobil natočio gorivo i nakon toga otišao, a da nije platio račun. Policajac je istu stvar ponovio 28 puta. Ukrao je gotovo 900 litara goriva vrijednog gotovo 10 tisuća kuna. Otkaz je dobio, ali to mu je jedina kazna.

VIDEO Policajac zaustavio automobil, a nakon toga - preokret situacije!

U PU zagrebačkoj potvrdili su nam da je njihov sada već bivši djelatnik udaljen iz službe, ali protiv njega nije podnesena kaznena prijava. Oštećenoj strani mogu biti ustupljeni njegovi osobni podaci, pa može uslijediti privatna tužba.

Policija nije reagirala jer prijava slijedi samo u slučajevima kad je vrijednost ukradenog veća od dvije tisuće kuna. Nema veze što je bivši policajac malo po malo ukrao gotovo pet puta toliko.

FOTO Nakon seksi zatvorenika stigao je i - seksi policajac

'Mora se to tretirati kao produljeno kazneno djelo. Njegova svijest ide za pribavljanjem imovinske koristi većom od 2000 kuna i upravo tako se svi moraju ponašati u progonu i kažnjavanju takvih počinitelja', rekao  je za Dnevnik Nove TV odvjetnik Branko Šerić.

Nije jedini slučaj

Nije ovo jedini slučaj! Naftne kompanije na ovakav način gube i više od 100 tisuća kuna na godinu. Preostaje im pokrenuti privatnu tužbu. 'Procedura je dosta dugotrajna i ne mogu reći da je posebno uspješna. Veliki dio tih troškova moramo mi snositi', objašnjava Branko Poljak, djelatnik u naftnoj kompaniji.

Policija ističe da je zakon isti za sve. Ali je u njemu, čini se, rupa, koju neki - dobro koriste.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene