Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Vidoševićev 'bunker'

Policajac proglašen - KRIVIM! Medijima dao sporne fotografije

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Policajac specijaliziran za umjetnine, Josip Vrbić, koji je mobitelom snimio nekoliko fotografija skrovišta za umjetnine bivšeg predsjednika Hrvatske gospodarske komore, Nadana Vidoševića, i dao ih medijima, danas je na zagrebačkom Županijskom sudu proglašen krivim.

Josip Vrbić proglašen je krivim za raspačavanje snimljenih fotografija, kao i za posjedovanje oružja. Za svako kazneno djelo dobio je po 6 mjeseci zatvora, što je na kraju objedinjeno u kaznu od 9 mjeseci koja mu je zamijenjena radom za opće dobro.

Vrbić je dodatno kažnjen i time što tri godine ne smije raditi niakkve policijske poslove, mora platiti sudske troškove u iznosu od 2.000 kuna, a oduzimaju mu se pištolj i streljivo.

Podsjećamo, Vrbić je uhićen u studenom prošle godine, a nešto manje od dva tjedna proveo je u pritvoru zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke.

Pročitajte i ovo Podaci - 1 Brzina interneta Hrvatski Telekom mora platiti 5,9 milijuna eura: "Određivanje ovakve drakonske kazne je izvan svakog razumnog okvira" Ilustracija Rutinska kontrola Zaustavila ga policija, a nakon provjere oduzeli mu auto i ispisali ogromnu kaznu

'Nisam bio svjestan da je predaja fotografija kazneno djelo'

Zahvaljujući njegovim fotografijama javnost je mogla vidjeti dio kolekcionarskog blaga kojeg je u bunkeru svoje vile čuvao Vidošević, uhićen zbog izvlačenja 30-ak milijuna kuna iz HGK.

Tijekom suđenja, Vrbić je izjavio kako nije bio svjestan radi kazneno djelo i da je interes javnosti bio da se razotkrije kriminal tih razmjera.

Ustvrdio je da se s novinarkom nakon pretresa Vidoševićeve kuće našao zbog razgovora o drugim temama, a fotografije joj je dao na njezino traženje, kazavši joj da javnost treba znati.

'Novac, nemoral nisu bili motivi', izjavio je Vrbić, koji se za potrage za ukradenim umjetninama usavršavao u Scotland Yardu te FBI-u.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene