Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Mimo zakona

Policajac kojem se sudi zbog 4 kg jastoga: 'Na policijskom brodu bio sam ilegalac!'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Bivši policajac protiv kojeg se tremutno vodi postupak na sudu, kaže kako se u pomorskoj policiji godinama radilo mimo zakona.

Na Županijskom sudu u Splitu vodi se postupak protiv bivšeg policajca Igora Sarađena i njegovih pet kolega, zbog sumnje da su na Sušcu uzeli četiri kilograma jastoga koje su prisvojili sebi, umjesto da su ih vratili u more. Sarađen, koji je 2009. godine, kako kaže, protjeran iz policije, tvrdi kako ništa od toga nije istina, ali ima još ponešto i za nadodati.

Pročitajte i ovo Policajac Dobio novčanu kaznu Hrvatskog policajca koji se odazvao pozivu Vojske Srbije vratili na posao Ubijeni Jesse Baird i Luke Davies Optužen za dva ubojstva Traje potraga za tijelima voditelja i njegova dečka, ubio ih je policajac: Otkriveno što je ubojica radio satima nakon ubojstva

'Ovo što govorim nije moja osveta što sam potjeran iz policije 2009. godine jer znam da kazneno djelo ni ja ni moji kolege nismo počinili, što ćemo i dokazati i na sudu', kaže Sarađen za Slobodnu Dalmaciju i tvrdi kako je predsjednica Disciplinskog suda, Katarina Ćorvilo, imala dvostruke kriterije jer su on i kolege dobili otkaz, a zapovjednik broda je oslobođen disciplinske odgovornosti.

Split: Policajac primio mito i ilegalno prevozio ljude preko granice

Sada je, kaže Sarađen, odlučio ukazati na to kako su njegovi zapovjednici u Postaji pomorske policije godinama radili nezakonito i mimo propisa.

'Moji kolege i ja smo deset godina plovili na policijskom brodu 'Sveti Mihovil' - nelegalno. Naime, naš policijski brod sve to vrijeme nije imao knjigu popisa posade takozvani 'roll', a to je dokument bez kojeg brod ne može isploviti iz luke. Mi smo se, dakle, ukrcavali i plovili kao policijski službenici, a ne kao pomorci', rekao je ovaj bivši policajac.

Zbog toga Sarađen nema upisan nijedan dan radnog staža te bi, kada bi i uspio doći do posla, morao odraditi šestomjesečni staž kao pripravnik.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene