Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Milanović: "Ovo je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati!"

Ministartvo vanjskih poslova

Legalizacija: Iz Beograda stigla polovica zračnih snimaka napravljenih prije 1968. godine

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nešto manje od polovine skeniranih aerofotogrametrijskih snimki Hrvatske napravljenih prije 1968. godine, nužnih za provedbu legalizacije bespravno sagrađenih objekata, stiglo je iz Beograda u Hrvatsku, priopćilo je Ministarstvo vanjskih i europskih poslova.

Ministarstvo je navelo da je iz Beograda stiglo 1,3 terabajta podataka, odnosno 8.800 snimaka Hrvatske iz zraka napravljenih prije 1968. godine, te da se procjenjuje kako će za dovršetak skeniranja cijele građe biti potrebno još četiri do šest mjeseci.

Pročitajte i ovo Kordon policije rastjerao prosvjednike Kaos u Beogradu FOTO/VIDEO Suzavci, kamenje i dimne bombe, kordon policije razbio prosvjed: "Maskirani ljudi s oružjem odveli su studente" Obraćanje Aleksandra Vučića - 1 Dan odluke Vučićev SNS proglasio pobjedu na svim razinama izbora u Srbiji: "Kad god vas otpišu, onda se borite još jače"

>> Ministrica u Slavoniji: 'Nismo stali s rušenjima ilegalnih građevina'

Dokumentacija se nalazi u Vojnogeografskom institutu u Beogradu, a nužna je radi postupka legaliziranja bespravno sagrađenih objekata u Hrvatskoj.

Povratak zračnih snimaka bila je jedna od tema razgovora prve potpredsjednice vlade i ministrice vanjskih poslova Vesne Pusić i potpredsjednika srbijanske vlade i ministra obrane Aleksandra Vučića na sastancima u Zagrebu i Beogradu, stoga ovo smatramo potvrdom kontinuiteta suradnje te obostrane spremnosti za konstruktivni i praktični pristup u rješavanju otvorenih pitanja, priopćilo je ministarstvo vanjskih i europskih poslova. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene