Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Susjedi se rugaju

Pokrovnik: Mjesto gdje žive poljoprivrednici - mjesečari

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Poljoprivrednici - mjesečari. Tako nazivaju poljoprivrednike iz sela Pokrovnik kod Drniša jer svoje kulture zalijevaju noću. Nekoliko sela koristi isti vodovodni sustav, pa dotok vode zbog uskih cijevi znatno oslabi, a bez vode ostanu baš u Pokrovniku.

Samo je duboka noć prilika za zalijevanje maslina, povrća i voća u vrtovima i poljima. Onda kad susjedna sela spavaju i voda im ne treba.

Pročitajte i ovo Ilustracija Ogroman problem Važno upozorenje za zemlje Mediterana: "To je područje kritična točka, milijuni nemaju vode" Ilustracija Pitanje budućnosti Hrvatska obiluje bogatstvom zbog kojeg se vode ratovi: Pred njom je ključan izazov

Dan su zamijenili za noć. Susjedi su se željeli uvjeriti rade li u Pokrovniku to doista tako, pa bi se došli uvjeriti. 'Rugaju se, što se, došli su vidjeti jesmo li normalni ili nismo', kaže Jure Aleksić.

Na jutarnjoj kavi onda o noćnim poljoprivrednicima pričaju svašta. 'Da idemo ukrasti nečijeg janca, da lutamo noću, da možda idemo u pljačku', ispričali su.

Krive su uske cijevi

A krive su uske cijevi koje kad je previše domaćinstava spojeno na vodovodnu mrežu, baš Pokrovnik ne mogu opskrbiti vodom. Da im sve bude teže, zajednički vodovod postavljen je baš u njihovom selu.

Noć je jedino rješenje. Ali i tada je mlaz slabašan ako u isto vrijeme nekoliko ih pokušava zalijevati. U Vodovodu nemaju cijelih dva milijuna za promjenu cijevi. U Pokrovniku traže pomoć, zalijevaju po noći i još trpe dosjetke svojih prvih susjeda.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene