Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zbog 10.000 eura

Pokrovčeva udovica tužila Štimca

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Igor Štimac pojavio se na sudu u Splitu. Tuži ga udovica nogometnog menadžera Dine Pokrovca ubijenog 2005. godine. Traži da joj vrati deset tisuća eura, koliko mu je Pokrovac navodno posudio. Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije ustvrdio je kako je pokojnom Pokrovcu vratio pozajmicu od 10 tisuća eura.

Igor Štimac po izlasku iz zgrade suda nije htio komentirati ročište na kojem se pojavio zbog toga što ga udovica nogometnog menadžera Dine Pokrovca tuži zbog pozajmice od 10.000 eura. Kako doznajemo, tužitelji nisu predočili nikakve dokaze o spomenutom dugovanju. Štimac, pak, tvrdi da je novac vratio preko treće osobe, koju će sud pozvati kao svjedoka na iduće ročište u lipnju.

Pročitajte i ovo Ilustracija Istraga Akcija USKOK-a u Splitu, pod istragom tri osobe Ilustracija U Mainzu Sud odbacio zahtjev za tužbom protiv AstraZenece. Tužiteljica: "Meni je potpuno nerazumljivo zašto sud nije uzeo u obzir ove dokaze"

'Sve se to odvijalo prije smrti Dina Pokrovca. Dino je bio moj prijatelj, bio je prijatelj Hajduka, a naši odnosi su oduvijek bili takvi da smo jedan drugome posuđivali novac. Dakle, tih 10.000 eura, ali u kunskoj protuvrijednosti sam posudio, jer je Hajduku hitno trebao novac za pokriti dio priprema.

Tada sam radio u Hajduku, a puno toga je bilo financirano preko mojih pleća. I nisam novac uzeo od Dina, već do Renate Cetine, njegove bliske prijateljice. Nakon sedam do deset dana novac sam, radilo se o 75.000 kuna, vratio Renati, koju nisam doživio samo kao Dinovu blisku prijateljicu, već i kao poslovnu suradnicu', stoji u priopćenju.

>>
'Bez obzira na poteškoće koje sam imao u prošlosti, mogu biti na sve ponosan!'

Supruga Dine Pokrovca, Moravka kazala je na sudu da je sa Štimcem već razgovarala o tom dugu i da joj je ponovo isto. No njezin odvjetnik ustraje na tome da dug nije vraćen zakonskim nasljednicima. U jednom trenutku Štimac ga je prozvao da ga pokušava reketariti.

'Gospodin Štimac je iznio svoje razloge, dakle, to je njegova antiteza. Mi smo istaknuli svoje razloge. Sud će donijeti pravorijek što je i sinteza. Toliko vam mogu reći, kazao je Robert Jančik, odvjetnik obitelji Pokrovac.

Udovica Dine Pokrovca pokrenula je čitav niz tužbi protiv igrača koje je njezin suprug zastupao. Među ostalim tuženi su Niko Kranjčar, Srđan Andrić, Dino Drpić te nogometni klub Hajduk. U tim slučajevima suđenje još nije počelo.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene