Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Za 15. srpnja

Pokrovac najavio veliki prosvjed 'Seljaci traktorima idu na more'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na današnjoj tiskovnoj konferenciji u Retkovcima Tomislav Pokrovac, predsjednik Sindikata hrvatskih seljaka, najavio je za 15. srpnja prosvjede pod geslom 'Seljaci traktorima idu na more'.

Uzrok je svemu nezadovoljstvo zbog neuspjeha 'retkovačkog sporazuma' koji je trebao biti potpisan početkom travnja. Pokrovac nije želio otkriti detalje prosvjeda u jeku turističke sezone, samo je rekao da 'ako oni koji se bogate na našoj muci mogu ići na more, zašto ne bi mogli i mi seljaci'.

Pročitajte i ovo Ilustracija kad zatrese ispod površine VIDEO Pogledajte kako izgleda potres pod morem Ilustracija Kod Novog Vinodolskog Iz mora izvučeno tijelo mrtve žene: Uočeno je još noćas, ali se čekalo zbog juga

'Tražimo novac koji je Ministarstvo poljoprivrede opljačkalo od seljaka tako što je retroaktivno oduzelo 25 posto poticaja za 2009. jer narodna kaže 'oteto je prokleto'. Ministar Čobanković stvorio je dio sebi podobnih seljačkih udruga koje su zaslužne za propast hrvatskog seljaka pa neka javno kaže koliko plaća te udruge da rade protiv interesa hrvatskih seljaka, čak i građana Hrvatske. Također zahtijevamo da ministar Čobanković vrati retroaktivno pola milijuna eura koje je podigao iz pretpristupnih fondova EU i nakon toga podnese ostavku', rekao je Pokrovac dodajući: 'Novac koji je nama oduzet odlazi za predizbornu kampanju HDZ-a.'

Spominjući 'retkovački sporazum' koji je bio dogovaran krajem ožujka nakon prekida seljačkih prosvjeda i blokade prometnica, a trebao je biti potpisan 5. travnja u Zagrebu, i kojim su trebale biti riješene sve nesuglasice između seljaka i Ministarstva poljoprivrede, Pokrovac je rekao da su 'prevareni seljaci, ali i predsjednik Republike koji je posredovao u prekidanju prosvjeda i ponudio se da će parafirati sporazum koji je trebao biti potpisan u njegovu uredu'.

Dopredsjednik SHS-a Zvonko Pipić drži da je država uspjela 'razjediniti seljake i napraviti kaos među njima'. (Agencija VLM)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene