Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Započeli izvide

Pokrenuta predistraga o gradnji 'Bandićevih fontana' ispred NSK-a

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Gradnja pothodnika i fontana ispred Nacionalne i sveučilišne knjižnice predmet je predistrage zagrebačkog Županijskog državnog odvjetništva.

'Otvorili smo spis i započeli izvide', kazala je glasnogovornica Županijskog državnog odvjetništva Dunja Pavliček.

Nije željela otkriti o kakvim izvidima je riječ niti potvrditi nagađanja medija da je od Službe za proračunski nadzor Ministarstva financija zatražen nadzor nad trošenjem sredstava iz gradskog proračuna za navedeni projekt, u medijima nazvan "Bandićeve fontane".

>> Ministarstvo financija: Radovi na Cvjetnom i izgradnja fontane financirani protuzakonito

Mediji su već ranije objavili kako je nalaz Državnog inspektorata pokazao da je zagrebački gradonačelnik Milan Bandić u projektima uređenja Cvjetnog trga i izgradnje fontana ispred Nacionalne i sveučilišne knjižnice (NSK) nenamjenski i protuzakonito potrošio gotovo 25 milijuna kuna iz gradskog proračuna. Nagađa se da je posao izgradnje fontana, vrijedan 18,4 milijuna kuna, namješten, na što, po pisanju medija, upućuje izmjena glavnog projekta nakon što je grad već napravio ugovor s tvrtkom Mešić.com. Time je promijenjena tehnologija građenja pothodnika, pa tako i tehnički uvjeti natječajne dokumentacije.

Bandić odbacuje te optužbe i tvrdi da se radovi obavljaju uz poštivanje procedure, odluka Gradske skupštine, pozitivnih zakonskih propisa i u skladu sa Zakonom o fiskalnoj odgovornosti.

>> Bandić izvan sebe: Skupština mu opet blokirala projekt

Gradski zastupnici su prije mjesec dana, s 26 glasova za i sedam suzdržanih iz HDZ-a, zatražili hitnu obustavu radova na Cvjetnom trgu i kod NSK-a, na što im je Bandić poručio da mu se ne petljaju u posao. (Hina)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna 12 KANDIDATKINJA I Alemka Markotić i Bandićeva zastupnica Natalija Prica bore se za titulu ''Zagrepčanka godine'' Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa - Ilustracija - 1 NEMA NIKAKVE POVREDE Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa odbacilo pokretanje postupaka protiv Bandića, Kuščevića i Marića

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene