Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Milanović: "Ovo je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati!"

Namjerno trovanje?

Pokrenuta istraga: Sumnja na trovanje lipicanaca

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zbog ozbiljne sumnje da je nepoznati počinitelj u subotu otrovao nekoliko njihovih konja ergela za uzgoj lipicanaca u slovenskoj Lipici potaknula je istragu u koju su uključeni veterinari, ali i policija.

U subotu je uginuo jedan konj nakon nastupa 50-ak lipicanaca u Ljubljani, a u samoj ergeli isti je dan oboljelo 12 konja, od kojih su tri morala biti usmrćena, dok se ostali polako oporavljaju.

Pročitajte i ovo Ivica Kropek, voditelj Službe općeg kriminaliteta policije Dva ubojstva Osumnjičeni za ubojstvo supruge imao je dozvolu za oružje, a policija otkrila i što se zna o ubojstvu na Srednjacima Privedeni ubojice Danke Ilić (2) Iz minute u minutu Osumnjičeni za Dankino ubojstvo dovedeni u tužiteljstvo pognutih glava i u lisicama, zgrada pod opsadom policije

>> Đakovo: Prosvjed za ergelu zbog 'sulude uredbe Vlade'

>> Najavljeni novi prosvjedi: Ergela izgubila pravnu osobnost

Svi su konji imali znakove trovanja, rekao je danas na konferenciji za novinare u Lipici direktor ergele Toni Rumf. Dodao je da lipicanci ugibaju i u drugim ergelama, ali kako je znakovito da se lipičkoj ergeli to dogodilo već nekoliko puta i to uvijek subotom nakon nekoga javnog nastupa njihovih lipicanaca. Zato sumnja da netko truje konje kako bi naštetio ugledu lipičke ergele.

Da bi spriječila ponavljanje takvih slučajeva te u želji da se oboljenja konja i pomori rasvijetle, ergela je slučaj predala veterinarskim stručnjacima, ali i policiji, jer tvrdi da je hrana kojom se inače hrane njihovi konji strogo kontrolirana i provjerena.

Najavljeno je da će domaći i strani stručnjaci analizirati uzorke hrane i tkiva uginulih životinja kako bi se do kraja istražile sumnje da su životinje namjerno trovane. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene