Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pokrenuta istraga

Bivši načelnik policije obavještavao osumnjičenika o istrazi koja se vodila protiv njega

Ilustracija
Ilustracija Foto: Denis Jerkovic/Cropix
USKOK je, na temelju kaznene prijave PU zagrebačke, odlučio provesti istragu protiv dvojice hrvatskih državljana (1975., 1958.) zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenih djela zlouporabe položaja i ovlasti te poticanja na zlouporabu položaja i ovlasti.

Sumnja se da je bivši načelnik jedne policijske postaje u Zagrebu, od kraja rujna 2019. do svibnja 2020. godine, obavještavao drugookrivljenog o svim prikupljenim podacima u istrazi koja se vodila protiv njega.

Bivši načelnik policije od službenice, koja je provodila kriminalističko istraživanje protiv drugookrivljenog, tražio da ga izravno obavještava o svim prikupljenim podacima. Time je omogućio drugookrivljenom da se upozna sa svim fazama i rezultatima policijskog postupanja tijekom izvida i to prije njegovog ispitivanja u svojstvu osumnjičenika, a sve s ciljem da pogoduje drugookrivljenom olakšavanjem procesnog položaja kao osumnjičenika u kaznenom predmetu u kojem je policijska postaja provodila izvide.

Pročitajte i ovo Damir Habijan Zadovoljan je Habijan: "Vidi se nastavak usporavanja inflacije, vlada pogodila s mjerama"

Potom je nakon dovršetka izvida naložio spomenutoj policijskoj službenici da o rezultatima provedenog kriminalističkog istraživanja izvijesti nadležno državno odvjetništvo podnošenjem izvješća, umjesto kaznene prijave.

"Na opisani je način prvookrivljeni drugome omogućio da se upozna sa svim fazama i rezultatima izvida te da se protiv njega ne podnese policijska kaznena prijava, a posljedično i da drugookrivljeni ne bude evidentiran u sustavu MUP-a kao počinitelj kaznenih djela", piše u priopćenju USKOK-a.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene