Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Uključite se i vi!

Nakon Bad Blue Boysa, u akciju se uključili i umjetnici: Pokrenuta tombola za obnovu Petrove

Vatroslav Kuliš, Zoltan Novak, Tihomir Lončar i Stipe Nobilo samo su neki od najcjenjenijih hrvatskih slikara koji su svoja djela stavili na raspolaganje za potrebe humanitarne akcije "Autori za Petrovu". Ljudi velikih srca još su jednom dokazali da umjetnost i humanost idu zajedno.

Potresne prizore ispred Petrove bolnice mnogi nikada neće zaboraviti. Upravo su oni mladu galeristicu Luciju Jerič nagnali da pokrene humanitarnu akciju "Autori za Petrovu". Na svojevrsnu umjetničku tombolu stavljena su djela poznatih hrvatskih umjetnika, a jedno od njih može pripasti upravo vama.

Pročitajte i ovo Željka Vučko, organizatorica akcije za Palčiće iz Petrove bolnice Svjetski dan Crvenog križa Akcija za Palčiće iz Petrove traje i dalje: "Korak smo do cilja. Inkubatori su na putu za Hrvatsku" Slika nije dostupna pogledajte video ''I mi bi da možemo'': HGSS snimio pjesmu za akciju ''Vratimo Palčiće u Petrovu''

"Sama akcija je koncipirana na način da se uplati 300 kuna, što je minimalan iznos. Naravno da su građani koji su u mogućnosti pozvani da uplate i više", rekla je Jerič.

"Po samom završetku prikupljanja financijskih sredstava, koje traje do 27. lipnja, će biti dodijeljeni brojevi, tj. srećke, kao ulazak u bubanj", dodala je.

A dalje je princip jasan. Ako imate sreće, za uplatu od svega 300 kuna pripasti vam može umjetničko djelo koje vrijedi mnogo više. Jedno od njih je i slika renomiranog hrvatskog slikara Vatroslava Kuliša, koji se rado odazvao ovoj akciji.

"Naravno da mi puno znači kad me nazvala Lucia Jerič. Nekako sam se razveselio, prvo sam se sjetio one dirljive akcije Bad Blue Boysa i onda sam pomislio da je red da i ja iskočim iz te neke dnevne bezveznosti i da nešto učinim", rekao je Kuliš.

Jerič se posebno zahvalila prvim donatorima: "Ja sam ovdje samo posrednik. Dakle, autori su ti koji su doprinijeli ovoj akciji, kao i građani koji će doprinijeti za direktnu obnovu Petrove bolnice."

Dosad je prikupljeno 30.000 kuna. Novac će itekako dobro doći bolnici koja je stradala u jakom potresu.

"Sigurno da će nam jako puno pomoći svaka pomoć da se to uredi i opremi što je prije moguće", rekao je Milivoj Novak, pomoćnik ravnatelja za kvalitetu zdravstvene zaštite i nadzor KBC-a Zagreb.

Umjetnička djela ove hvalevrijedne akcije, osim renomiranih autora, potpisuju i mladi umjetnici. Od ulja na platnu pa sve do crteža, naći će se za svakog ponešto. U akciju se do 27. lipnja stignete uključiti i vi. Time ćete učiniti dobro djelo, a u vaše će ruke potencijalno doći i ono umjetničko.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene