Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Grčić, Maras, Lalovac...

Pokrenut postupak protiv 8 ministara!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zbog mogućeg sukoba interesa pokrenut je postupak protiv osam ministara, njihovih pomoćnika i drugih državnih službenika.

Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa u četvrtak je donijelo odluku o pokretanju postupka protiv dvadesetak ministara, njihovih pomoćnika i drugih državnih dužnosnika koji su istovremeno s obavljanjem dužnosničke funkcije bili članovi Upravnog vijeća Agencije za ugljikovodike, Upravnog vijeća Agencije za investicije i konkurentnost, te Upravnog vijeća Savjetodavne službe.

Pročitajte i ovo Ministri - 4 U obilasku države HDZ-ovi ministri se rastrčali po cijeloj Hrvatskoj, ali tvrde da nisu u kampanji: "To su redovne aktivnosti" Gordan Jandroković Otvoren predmet Doznaje Dnevnik Nove TV: Gordan Jandroković pod povećalom Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa

Povjerenstvo je na sjednici uvidom u podatke iz sudskog registra Trgovačkog suda utvrdilo da je Agenciji za investicije i konkurentnost, Agenciji za ugljikovodike i Savjetodavnoj službi kao jedini osnivač upisana Hrvatska.

Te agencije u vrijeme dok su dužnosnici bili u njima nisu proglašene pravnim subjektima od posebnog državnog interesa već je to učinjeno naknadno 28. svibnja 2015. godine.

Dva HDZ-ovca kažnjena zbog sukoba interesa

Postupak je pokrenut protiv ministara Branka Grčića, Gordana Marasa, Borisa Lalovca, Ivana Vrdoljaka, Anke Mrak-Taritaš, Orsata Miljenića, Berislava Šipuša i Darka Lorencina.

Povjerenstvo je pokrenulo postupak i protiv njihovih pomoćnika i drugih državnih dužnosnika Roberta Pende, Joška Klisovića, Tomislava Radoša, Slavka Linića, Marka Krištofa, Hrvoja Dokoze, Hrvoja Marušića, Sabine Škrtić, Zlatka Grabara, Marije Štulac-Domac, Davorke Hajduković, Domagoja Križaja i Zorana Vasića. (hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene