Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Pokrenut postupak izručenja Tonija Valjka

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Austrijsko državno odvjetništvo u Klagenfurtu pokrenulo je postupak izručenja Tonija Valjka, zaštitara osumnjičenog za pljačku banke u Zagrebu,.

Trenutačno je u tijeku postupak izručenja, a dokumenti o Valjku bit će putem austrijskog ministarstva pravosuđa poslani nadležnim vlastima u Hrvatskoj, izjavio je glasnogovornik državnog odvjetništva u Klagenfurtu Helmut Jamnik.

Pročitajte i ovo Preplašena djevojčica U garažama i stanovima Strava u Austriji: 17 maloljetnika mjesecima seksualno zlostavljalo djevojčicu (12) Sebastian Kurz Proglašen krivim Novi problemi bivšeg austrijskog kancelara: Sebastian Kurz osuđen na osam mjeseci uvjetnog zatvora

Postupak izručenja vodi se samo protiv Valjka, ali ne i protiv žene koja je uhićena zajedno s njim.

Za razliku od informacija od jučer, kada je austrijska policija izjavila da je Valjkovu pratilju sumnjičila za sudjelovanje u pljački, državno odvjetništvo danas nije moglo potvrditi te informacije.

Valjkova prijateljica mogla bi međutim biti suočena s postupkom pred austrijskim vlastima, jer mu je pomagala trgovati ukradenim novcem.

Postupak izručenja mogao bi potrajati četiri do šest tjedana, izjavio je Jamnik, naglašavajući da je riječ samo o okvirnom roku i da će trajanje postupka ovisiti umnogome o Valjku, odnosno o njegovu držanju prema točkama postupka.

Poslovnica banke u Zagrebu, koju je 35-godišnji osumnjičeni zaštitar Valjak čuvao, opljačkana je 19. srpnja ujutro, a tjeralicu je policija za njim raspisala 21. srpnja, navodeći da posjeduje oružje.

Valjak i njegova pratilja nastanili su se u jednom hotelu u Villachu i u različitim bankama u Koruškoj mijenjali su opljačkane kune i američke dolare u eure. Polovica opljačkanog novca već je bila u eurima.

U srijedu je posebna postrojba austrijske policije upala u njihovu sobu i uhitila ih.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene