Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Saznajte kako!

Trgovački centri našli način kako zaobići ZAMP

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vlasnici da bi puštali glazbu u svojim trgovačkim i ugostiteljskim moraju plaćati naknadu za autorska prava ZAMP-u.

No, neki su se sjetili da u Hrvatskoj postoji i glazba koja nije u sustavu ZAMPA-a, pa oni koje je puštaju ne moraju plaćati ništa, piše Poslovni dnevnik. Dodaje kako autori te glazbe ipak ostvaruju svoja prava koja im zakonski pripadaju.

Pročitajte i ovo Trgovina, ilustracija blagdan sv. stjepana Nedostaje vam nešto iz dućana ili želite u šoping? Pogledajte kako rade trgovine na Štefanje Trgovački centar, ilustracija Svi detalji Kako ćemo po novim pravilima ići u trgovine? Stožer je objavio mjere

Tako su neki autori svoju glazbu slušateljima ponudili preko tvrtke Produkcija Studio CPG. Pod time se imenom krije deset autora koji su istupili iz ZAMP-a te svoju glazbu nude trgovačkim centrima, hotelima, reklamnim spotovima i svim ostalim mjestima gdje se emitira glazba.

>> ZAMP: Nastavit ćemo borbu za prava autora

'Glazba koju proizvode naši autori je legalna, a našim klijentima omogućuje veliku uštedu u odnosu na dosadašnje plaćanje naknada za emitiranje glazbe u javnim prostorima', poručuje Josip Valentić iz tvrtke Produkcija Studio. Dodaje kako svaki autor za sebe sklapa ugovor s korisnikom te se štiti pojedinačno za razliku od ZAMP-a koji autorima.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene