Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Stigao je studeni

STIŽE POGORŠANJE VREMENA Od srijede kiša, ali i niže temperature

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon vedrih sunčanih dana dolazi nam kiša.

Od jutra u srijedu na sjevernom Jadranu i u gorju bit će umjereno ili pretežno oblačno s povremenom kišom, a u ostatku zemlje sunčanije, s najviše sunca na istoku.

Pročitajte i ovo Ilustracija Vremenska prognoza Kakva će biti najavljena promjena vremena? Što sve možemo očekivati donosi meteorolog Ivan Čačić Ilustracija Crveni meteoalarm Stiže velika promjena vremena, ponegdje će padati i snijeg: U jednom dijelu Hrvatske vrijeme će biti izuzetno opasno

Puhat će umjeren, ponegdje u gorju i na moru i jak jugozapadnjak i jugo. Temperatura na kopnu od niskih 0 do 5, a na Jadranu između 10 i 13 stupnjeva.

U drugom dijelu dana oblaci će se proširiti i na središnje krajeve, a kiša bi ponegdje mogla biti i izraženija. Još u početku umjeren jugozapadnjak, koji će navečer okrenuti na sjeveroistočnjak. Temperatura do najviše 18 stupnjeva.

I na istoku jače naoblačenje s kišom, a uz južinu čak i malo toplije nego danas - najviše 17 ili 18 stupnjeva. Prema kraju dana će i ovdje zapuhati sjeveroistočnjak.

Slično će biti i na sjevernom Jadranu i u gorju - dakle i ondje pretežno oblačno s kišom, ponegdje i obilnijom. Još u prvom dijelu poslijepodneva umjereno do jako jugo i jugozapadnjak, a zatim će u gorju zapuhati sjeveroistočnjak. Temperatura oko 12 u gorju, a na moru između 14 i 18 stupnjeva.

Uz oblake, kišu i jugo i u Dalmaciji će biometeorološke prilike biti nepovoljne. Jedino gdje kiše ne bi trebalo biti je južni dio Hrvatske. Temperatura će se kretati od 15 do 19 stupnjeva.

U četvrtak ujutro također nas očekuje kiša, zatim prestanak oborina i razvedravanje, no ne zadugo. Već u subotu stižu novi oblaci i nova kiša. U četvrtak i petak hladnije, a od subote ponovno uz južinu 15-ak stupnjeva.

U četvrtak i na moru kiša, pljuskovi i grmljavina, osobito u Dalmaciji gdje bi mogle pasti i veće količine kiše. Na sjevernom dijelu uz buru razvedravanje - a bura bi ponegdje mogla biti i olujna. U petak slabiji vjetar te većinom sunčano, a onda u subotu ponovno s kišom.

Dakle, za srijedu pripremite kišobrane, trebat će nam i dio četvrtka, onda u petak mala pauza, a od subote ponovno s kišom.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene