Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ispucavanje bijesa

Pogledate kako su ljuti građani udarali po vrećama

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Aristotel je rekao najteže se naljutiti u pravo vrijeme na pravom mjestu i na pravu osobu.

U redu je ljutiti se, ali kad nakupljena ljutnja i frustracija rezultira agresivnim ponašanjem - imamo problem.

Pročitajte i ovo Provjereno: Marijan Gregurina - 5 Život stao u pet vrećica Marijan je ostao bez svega, a država mu je pomogla sa 150 eura: "Nikad nisam zamišljao ovakvu starost. Nikad." Provjereno: Zadarska udruga - 1 Uz pomoć dobrih ljudi Zadarska udruga nakon priče Provjerenog dobila novi dom, ali posla je još mnogo: "To su djeca ovog grada i treba naći rješenje za njih"

Da imamo problema, ne trebaju nam reći istraživanja. Ipak, mnoga to potvrđuju. Jedan od najčešćih uzroka naših frustracija je stres na radnom mjestu. Prema istraživanjima portala Moj posao 78 posto ispitanika svakodnevno se nosi s takvim stresom.

Kako bi doznali na koji način biste odabrali ispucati nakupljeni bijes, ekipa Provjerenog se odlučila na eksperiment. Na prometnom mjestu u gradu podigli su šator u kojem su prolaznicima ponudili dvije opcije. Udarati vreću za boks, razbiti nešto ili se opustiti uz vježbe disanja. Ispočetka su prolaznici bili rezervirani, no kako je dan odmicao sve vise znatiželjnih odlučilo je iskaliti svoju ljutnju u postavljenom šatoru.

'Hm, evo za fakultet, tražili su puno novaca ove godine za upis, pa evo za njih!', komentirala je studentica Ivana Sekulić, udarajući vreću za boks.

Koliko se zapravo dodatno uzrujamo fizičkom aktivnošću pomogla nam je pokazati i liječnica. Ona je prije i poslije 'ispucavanja' stresa našim prolaznicima izmjerila tlak. Što je izabrala većina naših prolaznika i je li istinita teza da se fizičkim 'ispucavanjem' rješavamo stresa pogledajte u prilogu Provjerenog! Iznenadit ćete se!

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene