Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Izgoreno područje

Snimka iz zraka: Ovo su posljedice strašnih požara koji su poharali Dalmaciju

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Razmjere požara koji su poharali Dalmaciju pokazuju i snimke iz zraka. U priloženom videu možete vidjeti izgoreno područje kod Pristega u blizini Benkovca. Vidljive su velike površine spaljene zemlje i da je vatra na nekim mjestima došla sasvim blizu kućama koje su obranjene velikim naporima vatrogasaca i mještana.

Koliko je požar došao blizu kućama najbolje je vidljivo na ovim snimkama. Prvo je ovdje bilo nekoliko manjih požara koji su se kasnije spojili u jedan veći. Vatra se uz pomoć jakog vjetra širila uz cestu i došla na svega nekoliko metara od kuća. No, vatrogasci i mještani uspjeli su ih obraniti uz velike napore, pa je požar zaobišao domove.

No, iza ceste je golemo prostranstvo na kojem je ostala samo zemlja puna pepela i spaljeno drveće. Ovo područje pretvoreno je u pustoš u kojoj više nema života.

Vatrena stihija širila se uz cestu kod Pristega s obje strane. Gasili su je i protupožarni zrakoplovi. A sve ovo događalo se tek nekoliko kilometara od autoceste A1 koja je u najkritičnijem razdoblju bila zatvorena. Ovako katastrofalan požar u tom području nije se dogodio već desetljećima.

Tijekom srijede popodne požari u benkovačkom zaleđu i oko Kistanja ponovno su postali aktivni. Vatrogasne snage uz pomoć kanadera i airtraktora intenzivno gase. Angažirali su se i stanovnici koji zalijevaju okućnice u slučaju da se vatra približi kućama. Ostali požari stavljeni su pod kontrolu, a gasiteljske ekipe dežuraju na terenu te saniraju požarišta. Tamo gdje je požar ugašen građani obilaze maslinike i polja te zbrajaju štetu.

Pročitajte i ovo Požar progutao obiteljsku kuću - 1 Bez krova nad glavom Otkriven uzrok požara u Donjem Miholjcu, susjeda opisala dramatične trenutke: "Diži se susjeda, gori ti kuća!" Požar u Rusiji: Jesu li odgovorni ukrajinski dronovi? Jugozapad zemlje Rusku regiju napali dronovima, buknuo požar u velikoj termoelektrani

Neslužbeno doznajemo da su privedene dvije ženske osobe povezane s izazivanjem požara u okolici Benkovca. Policija potvrđuje samo da je u tijeku kriminalističko istraživanje te da će više informacija objaviti u četvrtak.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene