Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Napokon zahladnjenje

Dobro se obucite: Danas nas čeka - 12 stupnjeva

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Jučer smo uglavnom mogli uživati u lijepom i sunčanom zimskom vremenu. Ugodu je povremeno remetio tek pojačan vjetar.

'Prvo jutro u novom tjednu u obalnom će području biti pretežno, a u Dalmaciji većinom i potpuno sunčano, no hladnije. Hladnije će biti i u unutrašnjosti, ali uz nešto više oblaka. U Slavoniji bi čak mogla zalepršati i koja pahulja. Temperatura se može spustiti do -6, u središnjoj Hrvatskoj do -10, a u gorskoj do čak -12 stupnjeva', tvrdi meteorolog Nove TV Darijo Brzoja.

Pročitajte i ovo Ilustracija Gotovo je ljeto u proljeće DHMZ se oglasio zbog velike promjene vremena i zahladnjenja: "Pratite upozorenja na opasne pojave" Ilustracija Crveni meteoalarm Stiže velika promjena vremena, ponegdje će padati i snijeg: U jednom dijelu Hrvatske vrijeme će biti izuzetno opasno

Dodaje da će poslijepodne na kontinentu biti djelomice sunčano, prema istoku i uz nešto više oblaka, pa i uz koju pahulju snijega. Vjetar će biti uglavnom slab, sa sjevera, a temperatura se ni u najtoplijem dijelu dana ovdje neće previše odmaknuti od nule.

U gorskoj Hrvatskoj vrlo vjerojatno će i ostati u minusu. Na sjevernom Jadranu mjerit će se do 8 stupnjeva, no puhat će umjerena i jaka bura te istočnjak zbog kojeg će se činiti hladnije. Prevladavat će sunčano.

'Vrlo hladno vrijeme nastavit će se još i u utorak. Poslijepodne možda bude i malo snijega, opet uglavnom u Slavoniji. U srijedu toplije, djelomice sunčano, a već u četvrtak oblačnije, uz jak jugozapadnjak, još malo višu temperaturu, a do kraja dana i kišu', dodaje Darijo Brzoja.

Na moru će u srijedu biti pretežito sunčano, a u četvrtak stiže postupno naoblačenje. Od srijede, stanovnike obale ponovno će grijati više temperature.

Dan idealan za izlet u Zoološki vrt

Posljednji dan zimskih praznika i lijepo vrijeme bili su kao naručeni za odlazak u prirodu i aktivno poslijepodne. Pravu pustolovinu najmlađima je priredio zagrebački Zoološki vrt. Rika morskog lava oduševila je posjetitelje. Iako se na niskim temperaturama voda smrzavala zubato je sunce u Maksimir privuklo mnoštvo posjetitelja.

Zmije, ptice, primati, ribe. Svatko ih je doživio na svoj način. Bilo je tu i malih krotitelja lavova no odrasli su ipak oprezniji. Da bi na pravi način poštovali prirodu, potrebno je i naučiti ponešto o njoj.

U zagrebačkom zoološkom vrtu jučer se učilo i osjetom dodira. Najugodniji osjećaj izaziva krzno sisavaca. Posebno tigrovo i devino. Neki su se držali na sigurnoj udaljenosti, no užitak nije izostao. Svi oni koji su jučerašnji dan odlučili provesti malo pasivnije još imaju vremena ući u čudesan životinjski svijet. Avantura se nastavlja već sljedećeg vikenda.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene