Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ojačana karoserija

Pogledajte posebno vozilo za pomoć unesrećenima prilikom bure

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Udari bure rade probleme u Dalmaciji. Na Krčkom mostu snažna je bura prevrnula čak kamion! Srećom, u Dalmaciji je na usluzi posebno ojačano vozilo za pomoć unesrećenima.

Mnogo je posla i za posebno ojačano vozilo za prijevoz unesrećenih u teškim vremenskim uvjetima. 'Danas kad smo vozili tog pacijenta puhalo je 157 kilometara na sat', kaže zapovjednik JVP Krk Dinko Petrov. 'U tom trenutku čovjek ne razmišlja ni o sebi ni o vozilu nego samo da napravi posao, znači da prebaci povrijeđenu osobu preko mosta', kaže zapovjednik DVD Njivice Josip Semijani.

Pročitajte i ovo Ilustracija upaljen meteoalarm Stiže pogoršanje vremena, u nekim dijelovima Hrvatske padat će i - snijeg! Krčki most Život na otoku Bura dirigira, otočanima oduzeli note, ali čini se da stižu dobre vijesti: Što su nadležni dogovorili o Krčkome mostu?

U trenucima kada je most zatvoren za većinu su jedina nada pacijentima svih kvarnerskih otoka, njihov jedini način da dođu do kopna. 'Ljudi ipak imaju neko povjerenje da, ako im bude zatrebao prelazak preko mosta u ovakvim uvjetima, da možemo im pomoć', dodaje Josip Semijan.

Pacijenti tako ipak uspjevaju doći do bolnice, a zahvaljujući danonoćnom radu cestara i kamioni su se ipak pomaknuli s mjesta. Autocestom kroz Gorski kotar zbog bure i dalje ne mogu, no stara je cesta otvorena.

'Radimo uvijek na tome da bude prohodno. Radimo danonoćno, radimo u smjenama tako da nema problema. Tko ima zimsku opremu vozi bez problema', kaže vozač ralice Željko Ajder. 'Snijeg ne stvara probleme koliko stvara poledica', dodaje Robert Senčić, poslovođa u Cestariji Delnice.

Ipak vremenske su neprilike vozačima ovih dana stvorile mnogo problema. Mnogi kasne po nekoliko sati na svoja odredišta. A svi znamo da je vrijeme novac. Sudeći prema najavama za iduće dane, još će mnogo novca otići doslovno u vjetar.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene