Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Milanović i Leko

Pogledajte lapsuse govornika na svečanoj sjednici Vlade

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Povodom Dana državnosti održana je svečana sjednica hrvatske Vlade. Na sjednici su govorili premijer Milanović, potpredsjednik Sabora Leko i predsjednik Republike Ivo Josipović.

No, nekima se se danas potkrali i lapsusi. Premijeru Milanoviću očito su puna usta prvog potpredsjednika Vlade Radimira Čačića, jer je na današnjoj svečanoj sjednici Vlade i Josipa Leku nazvao prvim potpredsjednikom. 'A sada pozivam prvog potpredsjednika Hrvatskog sabora, gospodina Josipa Leku da nam se obrati', zabunio se Milanović.

Pročitajte i ovo Zoran Milanović - 6 Anketa Dnevnika Nove TV Što mislite o odluci Ustavnog suda? Pogledajte kako ste glasali Đorđe Gardašević, ustavni stručnjak Sporna odluka Ne stišavaju se reakcije na Ustavni sud: Stručnjak objasnio u čemu je problem

Zbunio se i potpredsjednik Sabor Leko i to nekoliko puta. Prvo je pozdravio sve prisutne, ali ne s 'dame i gospodo' nego s 'dame i gospođo'. 'Poštovani Predsjedniče RH, poštovani predsjedniče hrvatske Vlade, poštovani ministri i ministrice, poštovane dame i gospođo. Prije točno 21 godinu hrvatski Sabor kao najviše predstavničko tijelo hrvatskih građana donio je ustavnu odluku o suverenosti i samostalnosti RH kao i deklaraciju o proglašenju suverene i samostalne RH. Time je učinjen prvi korak kojim je ostvaren višestoljetni san o hrvatskoj državi', rekao je Leko.

>> Milanović: Ovo je danas hrvatska država i mi smo njezini gospodari

>> Znate li zašto se baš danas slavi Dan državnosti?

No, Leko je, izgleda, i 'zaboravio' u kojoj smo godini. 'Danas, 25. lipnja 1912. godine slavimo rođendan naše države ali i pobjedu, slobodu, demokraciju, opredjeljenost za mir suradnju i toleranciju', rekao je Leko pogriješivši stoljeće u kojem trenutačno živimo.

Inače, svečana sjednica Vlade održana je povodom Dana državnosti. Počela je intoniranjem himne 'Lijepa naša domovino' i odavanjem počasti 'svima onima bez kojih ne bi bilo hrvatske države i svima poginulima u Domovinskome ratu', a predsjednik Vlade Zoran Milanović uputio je zahvalu 'za ovo što danas imamo' svima koji su za to dali svoje živote i zdravlje.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja. 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene