Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Bez kiše ni narednih 15 dana

Pogledajte koji su dijelovi Hrvatske najgore pogođeni sušom

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Čini se da je tema suša aktualna i dalje, zapravo o manjku padalina govorili smo prilično često ove godine.

Hrvatska nije usamljena u ovom problemu, sa sušom se suočava i SAD, dijelovi Rusije i Azije, posebno je teško u Indiji.

Pročitajte i ovo Ilustracija pogoršanje vremena Stiže velika promjena vremena: Izdana su upozorenja, moguća tuča Snijeg na Platku Potencijalno opasno vrijeme Oglašeno žuto upozorenje: Danas pljuskovi s grmljavinom, a snijeg već pada na Platku i Zavižanu

Vrlo malo kiše palo je u Hrvatskoj u proteklom mjesecu. Najkritičnije stanje je na području sjevernog Jadrana, na zapadnoj obali Istre i na Riječkom području. Mjerili su tek 2 do 4 posto od ukupne količine koja je ovdje u srpnju uobičajena. To je ove dijelove Hrvatske smjestilo u kategoriju ekstremno sušnih.

>> Katastrofalne posljedice suše: 'Proizvodnja hrane upitna, stočni fond nestaje'

Loše stoji i područje središnje Hrvatske, najgore je bilo u okolici Bjelovara i Siska, a u Slavoniji dio oko Slavonskog Broda.

Na kraju je još ostala Dalmacija, ovdje nije bilo većih iznenađenja, Sušno je područje Splita, no zanimljivo je kako je na Lastovu palo gotovo duplo više kiše nego je to u srpnju uobičajeno. Ipak, s obzirom na klimatska obilježja ovog dijela zemlje, to je količina koja se lako ostvari. Tek 30-ak litara.

Napomenimo još kako ni u kolovozu, u ovih prvih 15-ak dana nisu pale znatne količine kiše, a prema prognozama, zemlja bi lako mogla ostati suha i idućih 15 dana.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene