Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nervoza u sabornici

Što je zbunilo Božu Petrova? "I suzdržano je bilo... suzdržano je bilo... ustvari, nije bilo"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Niti predsjednik Sabora, Božo Petrov, inače psihijatar po struci, nije uspio sačuvati mirnoću i pribranost prilikom objave rezultata glasanja o opozivu ministru Zdravku Mariću.

Dugo je trajalo ručno prebrojavanje glasova zastupnika predsjednika i tajnika Sabora. U sabornici se nervoza mogla rezati nožem.

"Cijenjeni zastupnici i zastupnice. Za odluku o iskazivanju nepovjerenja glasalo je 150 zastupnika. Protiv je bilo 75, i suzdržano je bilo... suzdržano je bilo... u stvari, nije bilo, zastupnik Glasnović nije glasao", zamuckivao je Petrov kojemu je u pomoć priskočio tajnik Sabora.

"Pa ću ponoviti. Za odluku o iskazivanju nepovjerenja glasalo je 75 zastupnika, protiv je bilo 75 zastupnika, jedan zastupnik nije glasovao. 75 je bilo za, 75 je bilo protiv. Utvrđujem dvije stvari: prvo je da nije donesena odluka o iskazivanju nepovjerenja ministru Mariću", rekao je Petrov nakon čega se sabornicom prelomio pljesak, HDZ-ovaca naravno.

"Drugo, nije utvrđena ni parlamentarna većina", ustvrdio je Petrov što je pak izazvalo pljesak s druge strane sabornice gdje sjedi oporba.

Nakon toga zastupnici su počeli negodovati, prilično glasno, a Petrov je odredio pauzu od dva sata i upozorio HDZ-ovog Gordana Jandrokovića da se suzdrži od komentara.

Pročitajte i ovo Božo Petrov, predsjednik Mosta Za Dnevnik Nove TV Petrov otkrio što će Most napraviti ako bude jezičac na vagi između HDZ-a i SDP-a: "Ako nas budu trebali..." Slika nije dostupna SJEDNICA SABORA Grmoja: "Od 2007. godine porezni nadzor nikada nije ušao u Agrokor, a Marić je to znao!"

Boži Petrovu nije dobro sjela niti odluka zastupnika da ne podrže izmjene Zakona o Hrvatskoj narodnoj banci (protiv je bilo 68, 17 za, dok je osam bilo suzdržanih) što je bila inicijativa Mosta. Nakon što je vidio da im zakon nije prošao predsjednik Sabora kratko je ironično poručio: "Čestitam".

Nakon stanke od dva sata Božo Petrov objavio je da podnosi ostavku na dužnost predsjednika Sabora.

Kako je to izgledalo pogledajte u videu.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene