Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Tradicija drvenih brodova

Pogledajte kako se čuva hrvatska pomorska baština

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na otoku Pašmanu pravi spektakl za ljubitelje mora i starinskih plovila.

U Tkonu je održana regata tradicijskih brodova, a pravo na sudjelovanje imali su samo natjecatelji u drvenim brodicama s jedrima. Uz dobar vjetar, Pašmanskim kanalom plovili su kaići, leuti i gajete, a snage je odmjerilo 20 otočnih ekipa. Cilj ove regate je čuvanje hrvatske pomorske baštine i obnova tradicije drvenih brodova.

Pročitajte i ovo Đakovački bušari - 1 Vrijeme je za zabavu Afrička svinjska kuga je prošlost, otjerale je strašne buše: Pogledajte atmosferu s veselog karnevala u Slavoniji Proslava Svetog Vinka Stara tradicija Slavi se Vincekovo, prinose se suhomesnati proizvodi: "Uvijek imate dva kuma, dva susjeda..."

'Ova je regata posebna po tomu što je prva regata na ovomu području ovakve vrste', istaknuo je natjecatelj Stanislav Kuštera.

Ja sam ovdje u ulozi instruktora. Ja sam došao sa, takoreći, najmlađim članovima ove regate. To je škola na latinsko idro', rekao nam je drugo natjecatelj Željko Jerat.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene