457859
457859
457859
457859
457859

Pogledajte kako premijer Plenković govori ukrajinski

Andrej Plenković nalazi se u Ukrajini koju je posjetio kako bi sudjelovao na ukrajinsko-hrvatskom gospodarskom forumu. Ovo je prvi službeni posjet jednog hrvatskog premijera toj zemlji.

 
 
 
 

Predsjednik hrvatske Vlade Andrej Plenković na ukrajinsko-hrvatskom gospodarskom forumu u Kijevu sastao se s najvišim ukrajinskim dužnosnicima, kojima je obećao daljnju potporu na njihovu europskom putu i unapređenje sveukupnih bilateralnih odnosa.

Predstavnici obiju država zaključili su da imaju izvrsnu perspektivu ostvarenja dobre suradnje u gospodarstvu, kulturi i znanosti. Dodajemo i da je ovo prvi službeni posjet jednog hrvatskog premijera toj zemlji.

"Da pokušamo učiniti sve kako bismo približili te partnere kako bi postojeću razmjenu koja je negdje oko 50 milijuna dolara digli na višu razini", rekao je Plenković.

''Ukrajina je nama prijateljska zemlja sa 45 milijuna stanovnika, prostorno gotovo 10 puta veća, dakle postoji veliki prostor za gospodarsku suradnju'', rekao je Luka Burilović - predsjednik hrvatske gospodarske komore.

"Očekujemo da Hrvatska i Ukrajina budu snažni partneri u Europi. Možemo otvoriti još mnogo točaka ne samo u sjevernoj već i u središnjoj Europi", kazao je Genadij Cizikov, predsjednik ukrajinske gospodarske komore.

Hrvatski premijer Andrej Plenković u Ukrajini je već prilično poznat. U 2015. njegovo se lice Ukrajincima često smiješilo s naslovnica novina. Bilo je to nakon što je postao predsjednik Delegacije Europskog parlamenta za tu zemlju, nedugo nakon ruske aneksije Krima. Danas je napravio novi iskorak progovorivši na jeziku domaćina.

U priloženom videu pogledajte kako hrvatski premijer zvuči na ukrajinskom jeziku.


 

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se