Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pogled s neba

EKSKLUZIVNE snimke iz zraka: Preletjeli smo snijegom prekrivenu Hrvatsku

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Naša ekipa prva je helikopterom Hrvatske vojske nadletjela, snijegom zatrpana područja.

Impresivni i ekskluzivni kadrovi najbolje pokazuju razmjere vremenske nepogode, koja je otežala život hrvatskim građanima, a neke nažalost, i iznenadila. Snježni nanosi pratili su nas već pri polijetanju, a kako to izgleda iz zraka snimila je ekipa Dnevnika Nove TV.

Pročitajte i ovo Helikopter Službe na terenu Nestao je američki helikopter s marincima Sebastian Pinera Ozlijeđene tri osobe Bivši predsjednik Čilea poginuo u padu helikoptera

>> Zaleđena Sava kod Slavonskoga Broda

>> Hoće li Split biti spreman: Novi snijeg čekaju s 33 vozila i 300 ljudi!

Nema crvenih krovova. Obiteljske kuće, dvorišta, igrališta, automobili pa i tuneli. Sve je pod bijelim pokrivačem. Prekrivene su oranice. Poljoprivrednicima je ubran dio uroda. Ista slika i u snijegom zametenoj Lici i na sjeveru Hrvatske, koja se proteklih dana borila protiv debelog minusa i snježnog vala. Nadljudskim naporima spasioci su uz pomoć vojske, dolazili do odsječenih mjesta.

Let iznad nekih od najugroženijih područja, za pripadnike Hrvatske vojske, postala je svakodnevica. Pokušavaju odgovoriti na svaki poziv upomoć. Iako je prema mnogima bila nemilosrdna, prizori iz zraka svjedoče koliko je priroda uistinu impresivna. I baš kad smo pomislili da je snijeg zabijelio gotovo sve, prevarili smo se.

>> Ekskluzivne snimke: Iz zraka se vidi baš svaki detalj vašeg polja!

Umjesto snijega, u Senju orkanska bura, koja nam je otežala let. Nimalo ugodna dobrodošlica, bura je najveći neprijatelj pilotima. Proteklih je dana dosezala brzinu i do nevjerojatnih 250 km/h. Ostavila mještane bez struje, a nas uvjerila da uzrečica 'čuvaj se senjske bure', nije bez razloga.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene