218142
218142
218142
218142
218142

EKSKLUZIVNE snimke iz zraka: Preletjeli smo snijegom prekrivenu Hrvatsku

  • , 09.02.2012., 19:27
  • Autor:
  • komentara

Naša ekipa prva je helikopterom Hrvatske vojske nadletjela, snijegom zatrpana područja.

 
 
 
 

Impresivni i ekskluzivni kadrovi najbolje pokazuju razmjere vremenske nepogode, koja je otežala život hrvatskim građanima, a neke nažalost, i iznenadila. Snježni nanosi pratili su nas već pri polijetanju, a kako to izgleda iz zraka snimila je ekipa Dnevnika Nove TV.

>> Zaleđena Sava kod Slavonskoga Broda

>> Hoće li Split biti spreman: Novi snijeg čekaju s 33 vozila i 300 ljudi!

Nema crvenih krovova. Obiteljske kuće, dvorišta, igrališta, automobili pa i tuneli. Sve je pod bijelim pokrivačem. Prekrivene su oranice. Poljoprivrednicima je ubran dio uroda. Ista slika i u snijegom zametenoj Lici i na sjeveru Hrvatske, koja se proteklih dana borila protiv debelog minusa i snježnog vala. Nadljudskim naporima spasioci su uz pomoć vojske, dolazili do odsječenih mjesta.

Let iznad nekih od najugroženijih područja, za pripadnike Hrvatske vojske, postala je svakodnevica. Pokušavaju odgovoriti na svaki poziv upomoć. Iako je prema mnogima bila nemilosrdna, prizori iz zraka svjedoče koliko je priroda uistinu impresivna. I baš kad smo pomislili da je snijeg zabijelio gotovo sve, prevarili smo se.

>> Ekskluzivne snimke: Iz zraka se vidi baš svaki detalj vašeg polja!

Umjesto snijega, u Senju orkanska bura, koja nam je otežala let. Nimalo ugodna dobrodošlica, bura je najveći neprijatelj pilotima. Proteklih je dana dosezala brzinu i do nevjerojatnih 250 km/h. Ostavila mještane bez struje, a nas uvjerila da uzrečica 'čuvaj se senjske bure', nije bez razloga.

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se