Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Besplatna vožnja

FOTO Pogledajte gužve na sljemenskoj žičari: Građani od jutra pohrlili na uživanje u snijegu

Aktualno Galerija Besplatna žičara za sve posjetitelje Sljemena Besplatna žičara za sve posjetitelje Sljemena Foto: Ranko Suvar/Cropix Besplatna žičara za sve posjetitelje Sljemena Besplatna žičara za sve posjetitelje Sljemena Foto: Ranko Suvar/Cropix Besplatna žičara za sve posjetitelje Sljemena Besplatna žičara za sve posjetitelje Sljemena Foto: Ranko Suvar/Cropix Gužve za sljemensku žičaru - 5 Gužve za sljemensku žičaru - 5 Foto: Ranko Suvar/Cropix +9 Gužve za sljemensku žičaru - 4 Galerija 1/14 >>
Jutros su nastale velike gužve na sljemenskoj žičari, koja je ovog vikenda za sve građane besplatna. Iz Grada su pozvali i na besplatno sanjkanje i skijanje.

Prijevoz žičarom besplatan je za sve posjetitelje Sljemena ovaj vikend, u subotu i nedjelju, 20. i 21. siječnja.

Iz Grada Zagreba građane pozivaju da u dolasku do žičare koriste javni prijevoz zbog ograničenih kapaciteta u garaži i na otvorenim parkiralištima u blizini donje postaje žičare. Isto tako, pozivaju građane da se ne upućuju osobnim automobilima na vrh Sljemena kako bi se smanjile gužve, odnosno da koriste besplatnu žičaru. Napominju i da od srpanjske oluje skijaška sjedežnica na Sljemenu nije u funkciji te je Grad Zagreb u postupku pripreme za novu 4-sjednu sjedežnicu.

Pročitajte i ovo Američki predsjednik Joe Biden Rat u Ukrajini Biden upozorio: "Ako napustimo Ukrajinu, što mislite da će se dogoditi na Balkanu?"

Žičara tijekom subote i nedjelje radi od 9 do 19 sati. Zadnji autobus sa Sljemena polazi u 22:40 kod Tomislavovog doma. 

U nedjelju i ponedjeljak besplatno skijanje na Sljemenu

Uz besplatnu žičaru ovaj vikend, Grad Zagreb je danas na Sljemenu otvorio staze za sanjkanje, uključujući noćno sanjkanje danas do 22 sata i sutra do 20 sati.

Za nedjelju i ponedjeljak Grad je osigurao besplatno skijanje uz dodatno zasnježene staze, kao uvod u službeno otvorenje skijaške sezone u utorak, 23. siječnja 2024.

Pročitajte i ovo Ilustracija Uhićen je Lagao da radi na nogometnom stadionu, izvlačio novac: Prevario nekoliko osoba

Na ovaj način Grad želi posjetiteljima izaći u susret s obzirom da je stara sjedežnica trosjed trajno oštećena u srpanjskom nevremenu te se ide u izgradnju nove. Posjetiteljima su na raspolaganju samo vučnice, a od staza jedino Zeleni i Bijeli spust.

Žičara danas i sutra radi od 9 do 19h, a zadnji autobus ZET-a sa Sljemena polazi u 22:40 kod Tomislavova doma.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene