Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Čudo hrvatske cestogradnje

Apsurd: Pogledajte gdje su Hrvatske ceste napravile obilaznicu!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Čudo hrvatske cestogradnje dogodilo se u Našicama: otkad je počela gradnja našičke obilaznice, počela je i noćna mora obitelji Andrašek iz prigradskog naselja Velimirovac.

Ulaz na obilaznicu prolazi točno pokraj njihove kuće. Zato im Hrvatske ceste žele oduzeti dosadašnji prilaz kući. S novog prilaza cestu neće vidjeti jer će biti postavljeni bukobrani. Da bi se uključili u promet, morat će izlijetati na cestu i raditi prometni prekršaj. 'Kad bude zaobilaznica gotova moj kolni ulaz-izlaz bit će kroz zvučne zidove, gdje ja moram izaći s pola auta da bi vidjela da li se što nalazi na cesti', priča Marica Andrašek iz Velimirovca.

Pročitajte i ovo Plovni put Ston - Broce - 7 brojni problemi za mještane Cesta duga dva i pol kilometra ruglo je ispod nedavno otvorenog mosta: "Gore imate ideju Hrvatske, a ovo dolje je prava Hrvatska" Sa porastom broja stranih vozila na cesti, raste i vjerojatnost prometne nesreće Pokrovitelj Osiguraj me Što u slučaju prometne nesreće sa stranim automobilom? Savjeti za ljetne prometne gužve koji će vam pomoći da ne upadate u dodatne probleme

'Pošto je puna crta i to dvije pune linije, kada dolazim iz smjera Našica moram napraviti dopunsku vožnju 950 metara i okrenuti se na prvoj poljskoj ćupriji to je ta poljska ćuprija na kojoj bi se ja trebala okrenuti', dodaje. Obilaznica oko Našica Marici Andrašek oduzet će prilaz vlastitoj kući. 'Nama se ovaj kolni ulaz oduzima i pravi se novi kolni ulaz kroz zvučni zid', ističe Marica.

Ali novi izlazi idu ravno na obilaznicu. U sklopu radova asfaltiran je stari izlaz, ali loše. Osim sudskim putem, u borbu protiv Hrvatskih cesta krenula je i blokadom. 'Auto tu stoji jer kad bi ga makla oni bi napravili rubnike i ja uopće ne bi mogla izaći iz svog posjeda', kaže. Pokušala je i tjeranjem s posjeda.

'Kada su došli tamo u posjed bageri ja sam ih jednostavno otjerala', priča Marica. S Hrvatskim cestama pokušala se dogovoriti, ali sve je propalo. 'Ja sam rekla uzmite kuću za izvlaštenje i dajte mi kuću na drugom mjestu u gradu. Oni na to nisu pristali', dodaje. Žele samo dio posjeda i prilaz. Hrvatske ceste o ovom slučaju šute i nastavljaju radove, a Marica i pas Roky nastavljaju čuvati svoj posjed.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene