452153
452153
452153
452153
452153

''Pogled u plavo'' u Puli

Kroz projekt Pogled u plavo ronioci RK HRVI Nemo Adriatic i Ronilačke mreže promovirali ronjenje i Istarske ronilačke lokacije u Gradu Puli.

 
 
 
 
Pogled u Plavo (Foto: PR)
Pogled u Plavo (Foto: PR)

Na poziv Grada Pule i Turističke zajednice Grada Pule projekt Pogled u plavo gostovao je 30. rujna i 1. listopada 2016. godine na Trgu Forum u Puli.

Cilj projekta Pogled u plavo je promocija Hrvatske kao ronilačke destinacije, ronjenja kao aktivnosti koja obogaćuje turističku ponudu te promocija ronilačkih lokacija Jadrana.

Kroz edukativne radionice građani i posjetitelji manifestacije imali su mogućnost informirati se o sigurnosti na moru i pod morem, važnosti očuvanja okoliša te o novitetima ronilačke opreme hrvatskog proizvođača ( POP d.o.o. ).

„2016 god. je rekordna godina za pulski turizam. Grad Pula je kroz svoje brojne manifestacije povećao broj dolazaka i noćenja na području Grada Pule, a nakon izvrsne turističke i koncertne sezone u pulskom amfiteatru produžujemo turističku sezonu brojim manifestacijama sportskog karaktera. Kroz aktivni turizam možemo produžiti sezonu na cjelogodišnji turizam, što je naš cilj.

Ovaj projekt je hvale vrijedan jer Pula ima brojne prirodne ljepote na kopnu, a još više na moru i u podmorju“, istaknuo je Aleksandar Matić, pročelnik Ureda Grada Pule, i ujedno pozvao sve Puležane i stanovnike okolice da posjete Pulu, isprobaju ronjenje i da se aktivno uključuje u ovaj projekt.Tijekom dva dana veliki broj djece i mladih upoznao je osnovne tehnike i vještine ronjenja, te su pod punom ronilačkom opremom besplatno zaronili na pulskom Forumu.

Za sigurnost ronioca početnika brinuli su se instruktori i ronioci ronilačkog kluba HRVI Nemo Adriatic koji su ujedno i članovi Specijalističke ronilačke postrojbe Grada Zagreba pri Uredu za upravljanje u hitnim situacijama, zajedno s instruktorima ronjenja i roniocima Ronilačke mreže, a svi zainteresirani posjetitelji manifestacije projekta Pogled u plavo imali su mogućnost besplatno zaroniti, te upoznati čari i vještine ronjenja.

„Kroz sezonu, od lipnja do rujna Grad Pula ima prosječno četiri događaja dnevno jer svaki gost koji posjeti Pulu treba nešto doživjeti. S projektom Pogled u plavo oplemenili smo ovaj tjedan i svi gosti koji dođu u Pulu moći će doživjeti nešto posebno, pokušati roniti i vidjeti podvodnu izložbu. Ronilački turizam je vrlo bitan, imamo dosta ronilačkih centara i u našoj okolici ima vrlo interesantnih artefakata, ali i zanimljivih ljepota podmorja. Ronjenje je vrlo interesantno u turizmu, a pogotovo zato što se roniti može cijele godine“, istaknula je Sanja Cinkopan Korotaj, direktorica Turističke zajednice Grada Pule.

U najvećem montažnom bazenu u ovom dijelu Europe, slovenske tvrtke Remax, promjera 10 metara i dubine 1 metar, stvarnom doživljaju dubine pridonijele su i podvodne fotografije poznatog hrvatskog podvodnog fotografa Marjana Radovića.

„30 godina pokušavam probati roniti sa bocama, oduševljen sam, ostvarila mi se je želja. Odlično je, obratiti ću se Ronilačkoj mreži za termin tečaja ronjenja“, izjavio je za HRT Puljanin Dušan.
Novitet u projektu je i promocija proizvođača hrvatske ronilačke opreme ( brand InWater ), čime se želi naglasiti važnost gospodarstva i proizvodnje.

Vizualni začin projektu dao je i laser show koji je uz atraktivnu scenografiju igre svjetala, građanima omogućio da zarone i u noćnom terminu. Sve to ne bi bilo moguće bez velike podrške Grada Pule i Turističke zajednice Grada Pule. Za ugodno ronjenje uz glazbenu podlogu pobrinulo se Hrvatsko društvo skladatelja i stručna služba ZAMP koji su se sa zadovoljstvom pridružili akciji.

Manifestacija Pogled u plavo u Puli održana je pod pokroviteljstvom Ministarstva turizma RH i u suradnji sa Hrvatskom turističkom zajednicom. www.pogleduplavo.hr

Sva gostovanja Pogleda u plavo možete pratiti na službenim stranicama projekta www.pogleduplavo.hr

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se