Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Grbin oštro po Ustavnom sudu: "Pričao sam s Milanovićem, imamo plan C. Popišali su se na sve nas"

Poglavarstvo ukinulo povlastice na parkiranje

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Gradsko poglavarstvo Grada Zagreba je ukinulo povlastice u parkiranju, odnosno donijelo je zaključak o visini mjesečne naknade i načinu plaćanja za uporabu rezerviranih parkirališnih mjesta jednakoj za sve korisnike, koja u prvoj zoni iznosi 4.000 kuna, u drugoj 3.000 kuna, a u trećoj 2.000 kuna.

U obrazloženju zaključka se ističe da je izjednačena visina naknade za uporabu rezerviranih parkirališnih mjesta za sve korisnike, bez obzira radi li se o državnim tijelima, tijelima lokalne samouprave, ustanovama od javnog interesa ili o drugim pravnim osobama.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna NOVI PROSVJED Ispred Gradskog poglavarstva u Zagrebu prosvjed zbog ukidanja mjere roditelj odgojitelj, prosvjednici stigli s djecom i upalili lampione Slika nije dostupna LAŽNA DOJAVA Nakon dojave o bombi: Pirotehničari pročešljali Poglavarstvo Grada Zagreba, u tijeku policijsko postupanje

Više nema povlaštenih cijena, a i više će biti parkirališnih mjesta, rekao je Bandić, objasnivši da su dosad zbog povlaštenih cijena institucije imale više parkirališnih mjesta nego im pripada po onome što su plaćale. Godišnje je 2,7 milijuna eura "curilo" kroz ta povlaštena parkiranja, rekao je Bandić.

Ukoliko se ugovorom o zakupu ugovori da će se godišnji iznos naknade platiti u roku od 10 dana, korisnik ima pravo na popust od 15 posto.

Gradsko poglavarstvo na današnjoj je sjednici također donijelo zaključak o smanjenju cijene usluge sakupljanja, odvoza i deponiranja komunalnog otpada za domaćinstva i gospodarstva za 3,3 posto prosječno po četvornom metru od 1. svibnja ove godine.

Na novinarski upit zašto na Poglavarstvu nema najavljene odluke i smanjenju poskupljenja vode, predsjednik Uprave Zagrebačkog holdinga Slobodan Ljubičić je odgovorio da je razlog formalne naravi, ali da je od 1. svibnja za 0,63 kune po prostornom metru umanjena cijena vode, koja je 1. siječnja povećana za dvije kune.

Ljubičić je istaknuo da će usprkos smanjenu cijena Zagrebački holding poslovati pozitivno jer će uštedama na drugim sektorima nadoknaditi manjak.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene