Obavijesti Video Pretražite Navigacija
TRAGEDIJA U OKOLICI OKUČANA

Poginuo pirotehničar Mungosa

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na zapadnom dijelu Psunja tijekom razminiranja smrtno je stradao 42-godišnji pirotehničar Mungosa.

Pirotehničar tvrtke Mungos razminiranje poginuo je u eksploziji koja se jutros dogodila u okolici Okučana. Potvrdio nam je to Damir Magdić, direktor Mungosa. 

Pročitajte i ovo Eksplozija u restoranu u Kini nesreća u Kini, ima poginulih VIDEO Snažna eksplozija u restoranu uhvaćena na kameri: Pogledajte trenutak užasa Prizori nakon eksplozije u elektrani Uzrok nepoznat VIDEO/FOTO Eksplozija u elektrani u Rusiji: Traga se za nestalima, 18 ljudi ozlijeđeno, troje u teškom stanju

"Jedan naš djelatnik je poginuo. Ne bih još otkrivao detalje, upravo sam krenuo javiti njegovoj obitelji", rekao je Magdić za Dnevnik.hr. U eksploziji osim poginulog pirotehničara nitko drugi nije ozlijeđen. 

Iz PU brodsko-posavske su potvrdili da je pirotehničar smrtno stradao tijekom razminiranja. "Danas u prijepodnevnim satima u Policijskoj upravi brodsko-posavskoj je zaprimljena dojava o smrtnom stradavanju pirotehničara tijekom razminiranja (1974. godište), a prilikom aktiviranja minsko eksplozivnog sredstva, na zapadnom dijelu Psunja", priopćeno je iz PU brodsko-posavske oko 15 sati.

U priopćenju se dodaje da policajci osiguravaju mjesto događaja te da će očevid tek uslijediti.

Neslužbeno se doznaje da se poginuli pirotehničar 11 godina bavio poslovima razminiranja.

Od 1996. godine do danas u Hrvatskoj je od eksplozije mina smrtno stradalo 37 pirotehničara. Od eksplozija mina u tom je razdoblju stradalo 590 ljudi, od čega 127 pirotehničara.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene