Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Priklješten između brodova

Tragedija u Škotskoj: Poginuo hrvatski pomorac

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U Škotskoj je, na brodu E.R. Athina, smrtno je stradao 29-godišnji hrvatski pomorac prilikom vježbe spuštanja čamca za spašavanje.

Prema obavijesti koje su dobili Ministarstvo pomorstva i Sindikat pomoraca u Hrvatskoj u nedjelju je ispred Aberdeena nastradao hrvatski kormilar P. K. na brodu E.R. Athina. Pomorac je stradao prilikom vježbe spuštanja čamca za spašavanje.

Pročitajte i ovo Željko Stipić Predstavili peticiju Dio nastavničkih sindikata Fuchsu nezadovoljno poručio: "Sada mu je prilika pokazati da je naš ministar" Naši pomorci kod Jemena - 3 Plovidba Crvenim morem Hrvatski kapetan na ruti hutista: "Kad je bilo najkritičnije, zaštitari su držali puške na gotovs''

Prema prvim izvješćima kada se čamac približio brodu, zbog nemirnog mora, kormilar se našao prikliješten između brodice i broda. Uskoro je postalo jasno da je došlo do teških unutarnjih povreda, pozvani su policija i prva pomoć, ali je kormilar preminuo na putu do kopna na pilotskoj brodici. Očekuje se službeno izvješće policije.

>> Hrvatski pomorac otet na kuvajtskom brodu

Sindikat pomoraca je stupio u vezu s OSM Ship Management GmbH koja je potvrdila da je stradao hrvatski pomorac i da su nominirali odvjetnički ured u Zagrebu koji će kontaktirati obitelj i davati sve informacije. 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene