Obavijesti Video Pretražite Navigacija
U ovoj godini

Poduzetnicima na raspolaganju 4,3 milijarde kuna: Što vam treba da dobijete novac

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Za sve koji se odluče sami pisati projekt prvi korak je preuzeti potrebne obrasce s internetske stranice ministarstva poduzetništva.

Milijarde kuna. I većinom bespovratno. U ovoj godini poduzetnicima stoje na raspolaganju 4 milijarde i 300 milijuna kuna. Mi smo istražili koliko vam je dokumentacije potrebno da dobijete kune.

Pročitajte i ovo Gordan Maras i Krešimir Macan Tko zna više? Maras prozvao Macana, brzo mu stigao odgovor: "Drago mi je zbog toga..." Darko Milinović, Gordan Maras i Hrvoje Krešić Krešendo Hrvoja Krešića Milinović otkrio zbog čega je u 4 ujutro probudio Sanadera: "Doći ću povraćati na Vladu"

Poduzetnik Miljenko Grubišić kupio je stroj koji će omogućit bržu proizvodnju i bolje proizvode, a kupljen je uz pomoć novca od prošlogodišnjeg poduzetničkog impulsa.

'Ja sam konkretno išao preko savjetničke kuće koja se bavi takvim stvarima. Ja se nisam usudio sam krenut u te papire premda mi se na kraju čini da je to moguće bilo vrlo lako odraditi i sam', rekao nam je Grubišić.

Za sve koji se odluče sami pisati projekt prvi korak je preuzeti potrebne obrasce s internetske stranice ministarstva poduzetništva.

FOTO Pogledajte kako to rade susjedi Slovenci!

U prijavi se treba napisati informacije o poduzeću, koliko novca tražite i na što ćete ga potrošiti. Izračunati i napisati očekivane poslovne rezultate projekta. Priložiti troškovnik s ponudama te potvrdu da ste osigurali svoj dio novca za projekt.

'Uz prijavnicu morate imati samo još jedan papir, a to je potvrdu iz porezne uprave i to je to. Gledamo da li zapošljava nove ljude, da li stvara novu dodanu vrijednost i da li ima onu izvoznu komponentu', objasnio je za Dnevnik Nove TV ministar poduzetništva i obrta Gordan Maras.

Natječaj kreće početkom ožujka. Za pisanje projekta rok je 30 dana, a prijave se šalju poštom ili e-poštom. Više nije važno tko je prvi predao zahtjev, svi će se projekti ocijeniti, a najbolji dobiti novac.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene