Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Maras najavio

'Poduzetnici koji će otvarati radna mjesta neće plaćati doprinos prve 2 godine!'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ministar poduzetništva i obrta Gordan Maras posjetio je danas Krapinsko-zagorsku županiju.

U prvom radnom posjetu toj županiji susreo se s predstavnicima zagorskih poduetnika i obrtnika u organizaciji Hrvatske gospodarske komore i Obrtničke komore Krapinsko-zagorske županije.

Pročitajte i ovo Gordan Maras i Krešimir Macan Tko zna više? Maras prozvao Macana, brzo mu stigao odgovor: "Drago mi je zbog toga..." Automobil zastupnika Gordana Marasa Parkiranje na zelenoj površini Maras napao Tomaševića zbog parkirne kazne: "Bolje bi im bilo da slikaju smeće po ulici"

Ministar poduzetništva tom je prilikom posjetio i dvije tvornice u Humu na Sutli - Vetropack i Omco gdje je razgovarao s predstavnicima Uprave te obišao proizvodne pogone. Zagorskim poduzetnicima Maras je obećao snažan impuls razvoju njihova gospodarstva te je istaknuo da je nova hrvatska Vlada prepoznala važnost malog i srednjeg poduzetništva.

Plan za razvoj i jačanje poduzetništva

Maras je ponovio kako je plan otvoriti 50.000 radnih mjesta u poduzetništvu do kraja 2013. godine te najavio smanjenje parafiskalnih nameta, oslobađanje poduzetnika plaćanja doprinosa na plaću za prve dvije godine za svako novootvoreno radno mjesto, uvođenje nulte stope poreza na reinvestiranu dobit te uvođenje diferencirane stope PDV-a za ugostiteljstvo i turizam od 1. siječnja sljedeće godine.
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene