Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Poduzetnici jedva čekaju

Evo gdje odlazi novac iz kohezijskih fondova

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Novac se dobiva u sklopu kohezijske politike EU kojoj je cilj da gospodarske razlike između zemalja Unije budu što manje i na nju se troši skoro trećina proračuna Unije.

Od ukupno 449,4 milijuna eura najviše ide za malo i srednej poduzetništvo te inovacije- 228, 4 milijuna. Za gospodarenje otpadom i opskbru vodom namjenjeno je 149,8 milijuna. Sa 60 milijuna podupirat će se stvaranje novih radnih mjesta.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković i Ursula von der Leyen Nijemci objavili Plenković je jedan od kandidata za predsjednika Europske komisije? "Navodno je već izrazio interes" Dron za zaprašivanje komaraca Centar za kontrolu Protiv njih se bore i dronovima, ali konačni udarac komarcima će zadati - komarac

Poduzetnci jedva čekaju i kažu da im je u ovakvom okolinostima kada vrlo teško dobiti kredit od banke ovakva pomoć dobrodošla ali i upozoravaju na neke potencijalne probleme.

''Kod EU nema šale. Tu treba dokumentacije i evidentriranje biti odlično, to je složeno pitanje. I naši mladi ljudi koji imaju volju to možda neće znati. Tu bi se trebali uključiti min. gospod i naročito gospodarska komora, ali bojim se da će tu zaštekat", rekao je poduzetnik Topčić.

>>450 milijuna eura iz EU fondova IDE...

PoduzetnIci upozoravaju i da bi eventualno smanjivanje svota predviđenih za Hrvatsku bilo loše.

''Ono što me brine u recentnim političkim događanjima je da ne bi došlo do nekakvih usporavanja dodatnih odgađanja takvih sredstava jer takav vid investicije u koliko bi došao, u relativno kratko vrijeme bi mogao značiti pomak u gospodarstvu Hrvatske", rekao je Cvetojević.

Svi projekti koji budu odobreni za ulaganja trebali bi se dovršiti do 2016. godine.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene