Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Milanović: "Ovo je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati!"

Od Aljmaša do Erduta

'Podunavska šetnja' za sve stradale ali i povratnike

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Čak 350 planinara iz Hrvatske i Bosne i Hercegovine uputilo se u šetnju od Aljmaša do Erduta. Odmah nakon mirne reintegracije Podunavlja osječki planinari iskrčili su taj dunavski put. Na taj su način htjeli odati počast stradalnicima, a povratnicima pokazati da nisu sami.

Prije dvadeset godina na teglenicama kod Aljmaša suze prognanika, danas smijeh planinara it smiju se i mašu. Daj Bože da se to više nikad ne ponovi, da idemo ovako turistički', kaže Siniša Braz iz Đurđenovca.

Pročitajte i ovo Hodočasnici u svetištu Gospe od Utočišta u Aljmašu - 3 Gospa od utočišta VIDEO Mnoštvo ljudi u aljmaškom svetištu: "Vjerujem da je danas ovdje oko 70.000 hodočasnika" Slika nije dostupna blagdan Velike Gospe FOTO/VIDEO Vjernici okupljeni u Aljmašu, nadbiskup Hranić održao propovijed: "Bog nije napustio ljudsku povijest"

Turistički se 350 planinara uputilo na šetnju od Aljmaša do Erduta it hodaju. Ljepota prirode malo koga ostavlja ravnodušnim. Barem malo sreće u tek reintegrirano Podunavlje prije 13 godina htio je vratiti i inicijator pješačkog puta.'Kad smo krenuli nije bilo ničega i bilo je tužno. Danas je to jedan od najljepših puteva u Hrvatskoj jer je sve u voćnjacima i vinogradima', kaže Vlado Obad, inicijator podunavskog pješačkog puta.

Nakon 15 kilometara šetnje Erdutska kula dočekala je planinare. Uz dobro društvo, hranu i pjesmu nema sumnje da će se na Dunav vratiti i dogodine.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja. 

 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene