Obavijesti Video Pretražite Navigacija

'Podržavam Milanovića kao kandidata za premijera'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Gostujući u emisiji 10 do 8 Mirjane Hrge predsjednica HNS-a, SDP-ovog koalicijskog partnera, Vesna Pusić izjavila je kako podržava Milanovićevu odluku da povuče Jurčića s mjesta premijerskog kandidata, te na tom mjestu istakne sebe.

'Mislim da je zbog pritiska birača, i javnosti, SDP donio ovakvu odluku. Moramo se prisjetiti da je Milanović preuzeo SDP kada su već neke odluke bile utvrđene, on je tada samo prihvatio zatečeno stanje', izjavila je Vesna Pusić.

Pročitajte i ovo Ilustracija Na sjednici Vlada objavila nove cijene goriva Andrej Plenković Anketa Dnevnika Nove TV Vjerujete li da će s novom Vladom biti bolje? Pogledajte kako ste glasali

'Nije mogao niti znati kako će birači reagirati na njega, a očito je da su ga dobro prihvatili. Kasnije je slušajući kritike i savjete došao do ove situacije, a, osim toga, sastavljajući većinu okolnosti su takve da Milanović mora preuzeti odgovrnost', kaže Vesna Pusić.

Na pitanje 'klizi li', ovakvim odlukama, lijevi blok iz obećane stručne Vlade prema političkoj Vladi, Vesna Pusić kaže kako je za osnivanje stručne vlade najvažnije da se nitko ne prihvati posla za koji nije kvalificiran. 

'Vlada i jest rezultat političke volje građana ove zemlje i takva će i biti, ali ja, npr. nikada ne bi pristala sudjelovati u Vladi na mjestu za koje smatram da nisam stručna', istaknula je Vesna Pusić.

Na pitanje kamo će sada Radimir Čačić, kada Jurčić postaje kandidat za potpredsjednika Vlade odgovornog za gospodarstvo, Pusić kaže kako će se o tome razmišljati kada za to dođe vrijeme. 'U ovom je trenutku najvažnije složiti većinu u Saboru'.

'Mi smo osvojili sedam mandata i po snazi smo treća stranka u parlamentu. Naravno da bismo voljeli da smo osvojili više mandata, ali o svemu ćemo detaljnije pregovarati i razgovarati kada i ako lijevi centar skupi većinu. Nikakve uvjete do sada nismo postavljali, jer smo i prije izbora jasno dali do znanja kome dajemo svoju potporu. Sve ostalo dolazi kasnije', kaže predsjednica HNS-a.

'Milanović okuplja većinu, a mi smo naravno dio te većine', kaže Pusić.

Na pitanje planira li, zbog manjeg broja mandata u Saboru negoli na prethodnim izborima, podnijeti ostavku na mjesto predsjednice stranke, Vesna Pusić kaže kako sama o tome nije razmišljala.

'Mi smo kao stranka u ovoj situaciji bipolarizacije zadovoljni što smo uspjeli ostati treća stranka po snazi, ali ako netko na bilo kojem odboru stranke postavi pitanje o mojoj ostavci, naravno da ćemo i o tome raspravljati', kaže Pusić.

Na pitanje zašto HSLS tako žestoko napada HNS, Vesna Pusić je rekla kako 'nema pojma, ali u posljednje vrijeme su povišene tenzije i šire se razne glasine'. 

Navela je kako bi njoj bilo drago da se koaliciji lijevog centra pridruže i HSS i HSLS.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene