Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Cro Demoskop

Podrška SDP-u pada, ali još uvijek je veća nego HDZ-u; Čačić najnegativniji političar

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ni žestoka kampanja protiv Vlade nije pomogla oporbenom HDZ-u da bude u prednosti pred SDP-om, pokazuje novo istraživanje Cro Demoskopa.

Redovito mjesečno istraživanje agencije Promocije plus o društvenim i političkim preferencijama koje je provedeno u prvim danima kolovoza, pokazuje da se zadržala velika prednost SDP-a pred HDZ-om kojemu nije pomogla žestoka kampanja protiv Vlade.

Pročitajte i ovo Rat objavama - 1 Fotomontaže Politički rat proširio se na internet: Hoće li pobijediti lord Voldemort ili Karaplenković? Presica Možemo! - 12 IZ MINUTE U MINUTU Benčić otkrila prve poteze ako postane premijerka

SDP bilježi izraženu prednost u odnosu na HDZ. Ipak, početkom kolovoza SDP je bio izbor 27,6 posto hrvatskih građana, dok je prije pola godine ova stranka bilježila izbor od 34 posto. U posljednjih je mjesec dana potpora SDP-u pala za 0,9 postotaka.

>> Građani rad Vlade ocijenili solidnom trojkom

Daljnji trend će ovisiti o tri važna politička procesa: unutarstranačka postizborna konsolidacija HDZ-a, uspješnost aktualne koalicije u nošenju s gospodarskim problemima, te kreiranje stajališta i politika HDZ-a o važnim društvenim problemima.

Hrvatski laburisti treća su stranka u zemlji s potporom od 8,2 posto, te su se nakon prošlomjesečnog pada izborne podrške ponovo vratili na potporu iznad 8 posto.

HNS se polagano oporavlja od najlošijeg rezultata stranke u ovom mandatu te s 3,9 posto drži četvrto mjesto (prije mjesec dana sada 3,5 posto, a u lipnju 3,3 posto).

Predsjednik Ivo Josipović s ovomjesečnih 36,8 posti izbora najpozitivniji je političar u zemlji čime se nastavlja njegova dominacija na ljestvici odabira najpozitivnijeg hrvatskog političara, a koja traje od početka njegova mandata.

Potpredsjednik Vlade Radimir Čačić još je prošli mjesec potisnuo Sanadera s vrha ljestvice negativnog doživljaja hrvatskih političara, a to je mjesto zadržao i kolovoza. Tako je u posljednjem istraživanju Čačić najnegativniji hrvatski političar s izborom od 28,3 posto (prema 29,6 posto iz prošlog mjeseca).

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene