Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Podmetali požare kako bi ovcama omogućili ispašu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Općinsko Državno odvjetništvo u Zadru zatražilo je istragu protiv dvojice muškaraca u dobi 37 i 34 godine zbog sumnje da su u Slivnici Donjoj i Radovinu na nekoliko mjesta potpalili suhu travu i izazvali više požara kako bi ovcama omogućili ispašu.

Protiv osumnjičenika Š. B. i D. B., kojima je određen jednomjesečni pritvor, zatražena je istraga zbog sumnje da su počinili teško kazneno djelo protiv opće sigurnosti, izvijestilo je danas Državno odvjetništvo.

Pročitajte i ovo Posljedice požara u Čileu - 2 Tragedija velikih razmjera VIDEO Vatra u Čileu guta sve pred sobom: Više od stotinu mrtvih, još stotine nestalih - ''Ovo je pakao'' Posljedice požara u Čileu Požari u Čileu VIDEO/FOTO Bijesne šumski požari, poginulo više od 50 ljudi: Crni dim suklja u nebo, na cestama pronalaze tijela

Kako bi ovcama omogućili ispašu, osumnjičenici su 28. srpnja u Slivnici Donjoj i Radovinu, u predijelima Dračice i Palježina, upaljačem potpalili suhu travu i izazvali požar u kojemu je izgorjela hrastova šuma, grab i nisko raslinje. Požar je lokaliziran uz pomoć kanadera oko 21 sat.

Sumnja se također da su upaljačem potpalili suhu travu i na predjelu Dračice, a taj je požar lokaliziran oko 22,30 sati.

Na predjelu Palježina osumnjičenici su ponovno podmetnuli požar 29. srpnja oko 18,50 sati u hrastovoj šumi koji se proširio u smjeru zaseoka Beretini.

Istoga dana oko 22,30 sati požar su podmetnuli i jugoistočno od Radovina u hrastovoj šumi zvanoj Bojana. Taj se požar proširio prema Slivnici Donjoj i lokaliziran je oko 23 sata.

Također se sumnja da su 30. srpnja oko 21,20 sati na predjelu Kneževići podmetnuli požar u hrastovoj šumi, koji se proširio prema lokalnoj cesti Kneževići - Slivnica Donja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene