Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pomoć onima koji nemaju

Stipendije zaklade I. Hodak: 'Neka žive Ivanine ideje'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U Zagrebačkoj školi ekonomije i menadžmenta prvi su put podijeljene stipendije zaklade nazvane po ubijenoj Ivani Hodak.

Zaklada je osnovana kako bi se pomoglo mladim, talentiranim ljudima, koji nisu u mogućnosti plaćati studij. Na dodjeli stipendija za osmero studenata, osim supružnika Hodak, nazočili su i Ivanin dečko, Ljubo Pavasović Visković, te Ivanine bliske prijateljice. 'Vrlo smo ponosni da će ta zaklada promovirati one mlade, sposobne i talentirane ljude koji nisu imali mogućnosti da se sami financijski školuju, a s druge strane ćemo time oživotvoriti one ideje za koje se pokojna Ivana zalagala', poručila je Ljerka Mintas Hodak.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Ususret Šlogarovom suđenju Mintas-Hodak: Nosim velike ožiljke Slika nije dostupna Ljerka Mintas-Hodak nakon 100 dana Ljerka Mintas-Hodak: 'Strpljiva sam'

>> Suđenje Šlogaru: Svjedoci se razilaze u iskazima

>> Slučaj Šlogar: Sjenik nije riješio nesuglasice

'Sigurno da je bilo teško i zbog činjenice da se nastavlja suđenje, ali isto tako bilo mi je u neku ruku i drago što znam da sa današnjim danom, potpisom ovih 8 ugovora, rečena jedna plemenita inicijativa, jedno dobro djelo koje će bar djelomično anulirati ovo zlo koje se nepotrebno dogodilo', zaključila je majka ubijene Ivane Hodak.

Ubojstvo koje je zgrozilo Hrvatsku

Tog 6. listopada prošle godine država se digla na noge. Vijest o ubojstvu mlade odvjetničke vježbenice zgrozila je cijelu Hrvatsku. Premijer je po kratkom postupku smijenio dvoje ministara i ravnatelja policije. Karamrako, Faber i Šimonović postali su novi tim za obračun s kriminalom. Tog dana, gotovo da nema osobe koja se ne sjeća gdje je bila u kobnom trenutku. Nitko naprosto nije mogao vjerovati da je ubijena 26-godišnja djevojka na stubištu zgrade. Godinu dana poslije, Ivana Hodak je dobila i svoju zakladu.

'To je bila ideja Ivane Hodak koja je bila tek na početku svoje životne karijere ka mlada pravnica i kao osobe koja je predavala pravo na zagrebačkoj školi eknomije i menadžmenta', rekla je njezina majka.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene