Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pogodovala u presudama

Podignuta optužnica protiv sutkinje iz Zadra zbog primanja 30.000 mita

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
USKOK je podignuo optužnicu protiv sutkinje Općinskog suda u Zadru koju se tereti da je od vlasnice agencije za nekretnine primala mito.

USKOK je podigao optužnicu protiv sutkinje A.B. (1980) Općinskog suda u Zadru i vlasnice agencije za nekretnine G.A. (1965) koja je sutkinji navodno davala mito te ju poticala na zlouporabu položaja i ovlasti.

Pročitajte i ovo Ilustracija USKOK potvrdio Optužen trojac: Obilazili bankomate u ime Fine, tražili mito i krivotvorili dokumente Ilustracija A sve zbog "sitne" love Policajac u Vojniću uzeo 60 eura od vozača koji je prebrzo vozio: USKOK podignuo optužnicu protiv obojice

Sutkinju se tereti da je od vlasnice agencije kojoj je pogodovala u svojim presudama sutkinja navodno primila 25.300 kuna i 150 eura.

Priopćenje USKOK-a prenosimo u cijelosti:

Optužnicom se I. okr., kao sutkinji Općinskog suda u Zadru, Stalna služba u Benkovcu, stavlja na teret da se, od početka veljače 2016. godine do 3. studenoga 2016., u Benkovcu i Obrovcu, s II. okr. vlasnicom agencije za nekretnine dogovorila da će, u predmetima stranaka II. okrivljene, poduzimati sve radnje potrebne za rješavanje statusa nekretnina sukladno interesima stranaka II. okr., za što će joj II. okr., prema dogovoru, predavati određenu novčanu nagradu. Tako je I. okr., nakon što joj je II. okr. predavala dokumentaciju svojih stranka, kao i dokumentaciju potrebnu za pokretanje sudskog postupka koju je II. okr. pribavljala po uputi I. okr., u najmanje 17 predmeta, sačinjavala tužbe radi utvrđenja prava vlasništva, znajući da će ti predmeti njoj biti dodijeljeni u rad i da će u istima kao uređujući sudac donositi odluke.
Nakon što su joj tako formirani predmeti dodijeljeni u rad, I. okr. je posredstvom II. okr. davala upute za stranke i svjedoke o tome što će ih pitati i kako će iskazivati, kako bi mogla donijeti presudu u skladu s interesima stranaka II. okrivljene. Zatim je, sukladno dogovoru, zakazivala rasprave i donosila odluke za što je od II. okr. primila ukupno najmanje 30.700,00 kuna i 200 eura.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene