Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Niz kaznenih djela

Podignuta optužnica protiv Rene Sinovčića i još sedam ljudi

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Državno odvjetništvo podignulo je optužnicu protiv osmero hrvatskih državljana od kojih je jedan zadarski poduzetnik Reno Sinovčić.

Uskok je dovršio istragu i podigao optužnicu protiv zadarskog poduzetnika Rene Sinovčića, za kojega tvrdi da se s još sedam osoba i jednom tvrtkom nezakonito zaradio više od 120 milijuna kuna, među ostalim u predstečajnoj nagodbi njegove medijske kuće VOX, ali i na štetu NK Zadra.

Pročitajte i ovo Potvrđena optužnica protiv međimurskog župana Matije Posavca Matija Posavec Potvrđena optužnica protiv međimurskog župana: Priznao krivnju i podnio ostavku Vjeko Luetić, doktor za mito, optužen zbog primanja mita Inspektor s prstima u pekmezu Optužen doktor za mito: Pokloni mi rezane kamene ploče i sve će biti OK

U optužnici se osam osoba sumnjiči za 'zlouporabe položaja i ovlasti, poticanje na zlouporabu položaja i ovlasti, zlouporabu povjerenja u gospodarskom poslovanju, poticanje na zlouporabu povjerenja u gospodarskom poslovanju te pomaganja u zlouporabi povjerenja u gospodarskom poslovanju'.

Osim Sinovčića pod istragom u u tzv. aferi Ribar su bivši direktori NK Zadra Novica Erlić i Dalibor Zebić, dugogodišnji bivši pročelnik zadarske Porezne uprave Vjekoslav Jurlina, njegova nasljednica Stoja Mučaji te poreznici Željan Pejković, Marko Lozančić i Irena Anić.

Riječ je o prvoj Uskočkoj istrazi kojom se, među ostalim, istraživala neka predstečajna nagodba.

'Moje uhićenje je demokracija na način Sjeverne Koreje'

'USKOK je, nakon provedene istrage, pred Županijskim sudom u Zagrebu podigao optužnicu protiv osmero hrvatskih državljana R. S. (1960.), V. J. (1958.), S. M. (1951.), Ž. P. (1954.), M. L. (1981.), I. A. (1967.), N. E. (1960.), D. Z. (1972.) i jednog trgovačkog društva zbog počinjenja kaznenih djela zlouporabe položaja i ovlasti, poticanja na zlouporabu položaja i ovlasti, zlouporabu povjerenja u gospodarskom poslovanju, poticanja na zlouporabu povjerenja u gospodarskom poslovanju te pomaganja u zlouporabi povjerenja u gospodarskom poslovanju', javlja USKOK.

Sinovčić je u javnosti poznat kao bivši nogometni sudac, vlasnik nekoliko zadarskih medija (televizije Vox, tjednika Vox i Zadarskog regionala), ali i član Gradskog vijećnika u koje je izabran kao nositelj nezavisne liste koju je okupio nakon izlaza iz HDZ-a.

Prije desetak godina bio svrstavan na popise najbogatijih Hrvata, ali i da ga se nazivalo "kraljem ribe na Jadranu" i nogometnim sucem s presudnim utjecajem u Hrvatskom nogometnom savezu. Također mediji su ga dovodili u vezu i s lažiranjem utakmica.

Podsjećamo, zadarski poduzetnik Reno Sinovčić u veljači je izašao iz zatvora u Remetincu  nakon što je Sud prihvatio nekretnine kao zamjenu za jamčevinu od 10 milijuna kuna.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene