Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pobjegao s mjesta događaja

Podignuta optužnica protiv muškarca zbog ubojstva torcidaša u Stobreču

Ilustracija: Miranda Cikotic/PIXSELL
Ilustracija: Miranda Cikotic/PIXSELL
Zbog ubojstva 23-godišnjeg pripadnika navijačke skupine Torcida Ivana Mate Blaževića, splitsko Županijsko državno odvjetništvo podiglo je optužnicu protiv Nikole Gusića Janjića (24) za kojeg je je zatražilo produljenje istražnog zatvora zbog opasnosti da bi na slobodi mogao pobjeći.

Optuženog terete da je 11. kolovoza, oko 4,10 sati ispred kafića “Reket” u Stobreču nakon svađe, s ciljem da ga ubije, zadao oštećeniku ubodnu ranu lijevog prsišta s oštećenjem srca i prsne aorte s izljevom krvi u oba prsišta.

Pročitajte i ovo Privođenje: Ivica Pavlačić - Para Nepravomoćna presuda Dobio 19 godina zbog ubojstva na Lemić Brdu: "Bili ste ljuti na njihove braniteljske mirovine? Možda vam se i od alkohola o pomutio um" Bruna Papić u Sinju - 4 Sinjani nezadovoljni Ivan Bulj vraća se u Sinj? Građani ogorčeni: "To ne bi bilo pametno"

Unatoč hitnoj liječničkoj intervenciji, Blažević je u 4,50 sati podlegao teškoj i po život opasnoj ozljedi u Kliničkom bolničkom centru Split, dok je okrivljenik pobjegao s mjesta događaja.

Osumnjičeni za ubojstvo pronađen je na splitskom području, nakon više od 40 dana bijega.

Mediji su isprva nagađali da je sukob dvojice mladića izbio zbog djevojke, da bi se kasnije nagađalo da su se ubojica i žrtva i ranije fizički sukobili pri čemu je osumnjičeni za ubojstvo lošije prošao pa je sa sobom navodno počeo nositi nož.

Blažević je bio pripadnik navijačke skupine Torcida, a nedugo prije ubojstva nepravomoćno je osuđen zbog sudjelovanja u napadu na nogometnog suca Brunu Marića. (Hina)
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene