Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Ustavni sud: "Milanović ne može biti ni mandatar ni predsjednik Vlade ni ako podnese ostavku"

Zbog šokantnih snimki s farme

Podignuta optužnica protiv Mladog Jastreba zbog mučenja životinja

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Podignuta je optužnica protiv Mladog Jastreba, Branka Borkovića jer je 'bez opravdanog razloga životinju izložio nepotrebnim patnjama'.

Općinsko državno odvjetništvo u Ivanić Gradu priopćilo je kako je podiglo optužnicu protiv 52-godišnjeg hrvatskog državljanina zbog počinjenja kaznenog djela ubijanja ili mučenja životinja iz članka 205. stavak 1. Kaznenog zakona.

Pročitajte i ovo Ilustracija Užas u Crikvenici Zabranjen rad skloništu za životinje: Držali pse bez uvjeta i zarađivali, inspekcija nije reagirala godinama Ilustracija provukli se kroz ogradu Strava u Grčkoj! Tri ovčara pobjegla iz dvorišta i izgrizla ženu u njezinom vrtu, nije preživjela

>> Veterinarska inspekcija opet na farmi Mladog Jastreba

'Optužnicom se okrivljenika tereti da je u prijepodnevnim satima 19. svibnja 2013. u Prečnom, u svom dvorištu, ostavio bez nadzora kobilu nakon ždrijebljenja povezanu trakama za krovnu konstrukciju koje su trebale spriječiti njezin pad na tlo i ozljeđivanje, kao i dva psa pasmine japanska tosa koji su mogli napasti i ozlijediti kobilu. Istog dana oko 14:30 sati,  nakon što je prednji dio kobile iskliznuo iz traka i pao na tlo, psi su napali kobilu pri čemu su joj odgrizli lijevo uho u cijelosti, izgrizli desno uho te je ugrizli za lijevi but.

Opisanim je bez opravdanog razloga životinju izložio nepotrebnim patnjama. Temeljem članka 205. st. 4. KZ-a predloženo je oduzimanje životinje od vlasnika', stoji u priopćenju Općinskog državnog odvjetništva u Ivanić Gradu.

Podsjetimo, u svibnju je na YouTubeu objavljena izrazito šokantna video snimka nemara nad domaćim životinjama, odnosno psima i konjima na farmi Branka Borkovića. Video snimka prikazuje prilaz farmi i zapetljanog, malaksalog konja te dva psa, koji su ga krenuli živog jesti. Na farmu su upućene inspekcije koje su istražile slučaj.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene