Obavijesti Video Pretražite Navigacija
"Osigurao sredstva i stvorio plan"

Podignuta optužnica protiv državljanina BiH, pokušao se pridružiti ISIS-u

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Tužiteljstvo Bosne i Hercegovine u utorak je podignulo optužnicu protiv državljanina te zemlje Amira Hasića, kojega tereti za terorizam, odnosno pokušaj pridruživanja terorističkoj organizaciji Islamska država (ISIS), potvrđeno je iz sjedišta tužiteljstva u Sarajevu.

Kako se navodi u priopćenju, Hasić (63) optužen je da je osigurao sredstva i stvorio plan za pridruživanje terorističkoj organizaciji.

Pročitajte i ovo Ilustracija U zračnoj luci U Sarajevu uhićen bivši pripadnik ISIL-a, čeka ga suđenje za terorizam Bodljikava žica Komentirali predsjednik i premijer Nižu se reakcije na tvrdnje talijanskih obavještajnih službi: "Mene puno više zanima što će SOA procijeniti ..."

Istragom je utvrđeno kako je on u studenome 2017. preko mrežne aplikacije stupio u kontakt s pripadnikom IS-a koji se nalazi u Siriji. U prepisci je izrazio želju pridružiti se teroristima i sudjelovati u oružanim sukobima u Siriji kao pripadnik tzv. Islamske države.

Njegove planove otkrile su sigurnosne agencije u BiH, a Hasić je nakon toga uhićen i od tada se nalazi u pritvoru.

U BiH su, zbog terorizma uglavnom povezanog s islamskim radikalizmom, do sada su optužene 42 osobe, od kojih su 23 osuđene na zatvorske kazne, pretežito do godinu dana zatvora i to na temelju sporazuma o priznanju krivnje.

Prema procjenama sigurnosnih agencija u BiH, barem 137 državljana te zemlje i sada je u inozemstvu i uključeno je u strukture terorističkih organizacija. (Hina)

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene