Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Na groblju

Karlovac: Podignut spomenik žrtvama abortusa

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Bizaran spomenik osvanuo je na karlovačkom gradskom groblju Jamadolu.

Ideja spomen - obilježja 'žrtvama abortusa' dolazi od Udruge za promicanje vrijednosti i poštivanje dara života 'Gabrijel' te Centra za nerođeni život 'Betlehem'. Dozvolu za postavljanje spomenika na gradskom groblju dao je Grad Karlovac koji je donirao i beton za postolje, piše Novi List. Kip Milosrdnog Isusa visok je 180 centimetara, iz bijelog ga je mramora isklesao zaprešićki kipar Franjo Haramina.

Pročitajte i ovo Groblje - 1 Problemi s ugovorom U našem turističkom biseru skupo je i umrijeti: "Sinu sam napisala da me kremira u Zagrebu" Mirogoj Obnova objekta Velika promjena na Mirogoju: Iz ureda poslali važnu obavijest građanima

'Ovaj spomenik posvećen je ne samo abortiranoj dječici, već i svoj onoj koja su umrla u spontanim pobačajima ili neposredno poslije rođenja. Netko će možda pitati zašto to nismo napravili ispred neke crkve. No da smo to napravili, spomenik bi bio samo za određeni krug ljudi, a ovako je dostupan svima. Ovdje svi mogu doći, isplakati se i zapaliti svijeću, rekao je na otvorenju pater Marko Glogović.

Spomenik je blagoslovio dekan karlovačkog Dekanata Ferdinand Vražić koji je izrazio nadu 'da će u Hrvatskoj jednom prestati teći krv nevine dječice i da će u ovoj zemlji konačno početi vladati zakon križa'.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene