Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Podgorica: Brčić spreman za suđenje u Splitu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Crnogorski oficir Ilija Brčić, koji je iz Rima doputovao u Podgoricu, izjavio je da je spreman na suđenje pred hrvatskim pravosuđem u mogućem obnovljenom postupku jer "zna da nije kriv" za ono što ga se tereti.

"Imam povjerenja u sadašnje hrvatsko sudstvo pa ako treba obnoviti proces uvijek sam spreman, jer znam da nisam uradio ono što nije trebalo", kazao je Brčić Televiziji Crne Gore.

Pročitajte i ovo Milojko Spajić Nakon cjelonoćnog zasjedanja Crna Gora dobila novu vladu, Spajić se susreo s von der Leyen: "Ulazak u EU bi bio velika poruka drugim zemljama da je proces proširenja živ" Slika nije dostupna Brčić: Hrvatsko obalno topništvo prvo je otvorilo vatru

Brčića je splitski Županijski sud 1993. godine u odsutnosti osudio na 15 godina zatvora zbog zločina protiv civilnog stanovništva. Uhićen je u studenome prošle godine u zračnoj luci u Rimu, kao član vojnog izaslanstva Crne Gore koje je u Italiju doputovala na poziv NATO-a i do sada je bio u ekstradicijskom pritvoru. Talijanski sud u četvrtak je odbio zahtjev hrvatskih vlasti da bude izručen Zagrebu.

Brčić je u izjavi crnogorskoj televiziji rekao da nije prekršio običaje ratovanja, kako stoji u presudi Županijskog suda u Splitu. 

Predsjednica Županijskog suda u Splitu Marica Šćepanović izjavila je podgoričkom radiju Antena M da presuda tog suda ostaje na snazi i da će Hrvatska nastaviti tražiti Brčićevo izručenje.

Ona je također kazala da sud u Splitu nije dobio presudu talijanskog suda i najavila da presuda protiv Brčića neće biti poništena. "Jedno je što je odbijen zahtjev za izručenjem, a potpuno druga stvar je oslobađanje nekoga od optužbe i krivnje", rekla je Šćepanović.

>> Talijanski sud oslobodio Iliju Brčića, osumnjičenog za granatiranje Dubrovnika

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene