Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Uvjeti sve gori

Počinju 'zimske radosti' na cestama

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Najavljen pad temperatura, nikako ne ide na ruku vozačima. Uvjeti za vožnju bit će teški, snijeg i led stvorit će velike probleme. No, kako bi sigurnije izašli na cestu u tijeku je preventivna akcija koja do kraja tjedna traje u cijeloj Hrvatskoj.

Najavljena ledena kiša, mogla bi stvoriti glavobolju vozačima. Ako vaš automobil još uvijek nije spreman za zimu, vijeme je da to promijenite.

Pročitajte i ovo Policija Gužva u prometu Prometna nesreća na A4: Vozi se uz ograničenje brzine Ilustracija Zimska oprema Požurite k vulkanizeru: Počinje važna promjena na cestama, kazne i do 15.000 kuna

'Pokušat ćemo utjecati na sve vlasnike vozila da svoj automobil što je moguće bolje pripreme za zimske uvjete. Poglavito se radi o sklopovima donjeg postroja, gumama i svjetlosnoj opremi', kazao je Goran Pejić iz Centra za vozila Hrvatske.

Svoj automobil besplatno možete pregledati do kraja tjedna. HAK i Centar za vozila provode već tradicionalnu preventivnu akciju. Sigurnost je i ove godine u prvom planu.

'Amortizeri su isto jako bitni za samo vozilo jer oni omogućavaju kontakt vozila, odnosno guma s podlogom', kaže Miroslav Borojević, voditelj stanice za tehnički pregled.

A nakon guma, na drugom mjestu su svjetla.

'Magla je na cesti, loši uvjeti. Koliko je važno vidjeti cestu, toliko je važno biti i viđen', kaže Borojević te dodaje. 'Diskovi ne smiju imati brazde i pukotine na sebi, površina koja obavlja kočenje mora biti čista i jednolična'.

Iako su nam automobili u prosjeku stari tek 11 godina, o njima očito ne vodimo dovoljno računa. Nedavna istraživanja HAK-a dala su porazne rezultate - više od milijun i 800 tisuća vozila godišnje pristupi registraciji, a čak 21 posto njih ne zadovoljava tehničke uvjete. Zato iskoristite akciju i učinite svoje vozilo sigurnijim.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene